• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 15 °C

Şehit Annesini Dolandırmak İstediler

Şehit Annesini Dolandırmak İstediler
Telefon dolandırıcıları sınır tanımıyor. Kendilerini polis olarak tanıtan kişiler, 78 yaşındaki şehit annesini dolandırmak isterken polis engeline...

Telefon dolandırıcıları sınır tanımıyor. Kendilerini polis olarak tanıtan kişiler, 78 yaşındaki şehit annesini dolandırmak isterken polis engeline takıldı. Bu kadarına da pes dedirten olay, Ankara'nın Kazan ilçesinde yaşandı.

2000 yılında Güneydoğu Anadolu'da şehit olan Jandarma Pilot Kurmay Yüzbaşının annesini telefonla arayan ve kendilerini polis olarak tanıtan kişilerden biri, yaşlı kadının tüm parasını almak isterken suçüstü yakalandı.

Edinilen bilgiye göre; Ankara Emniyet Müdürlüğü Asayiş Ekipleri telefon dolandırıcılığı yaptığından şüphelendikleri kişileri fiziki ve teknik takibe aldı. Bu kişilerin Kazan'da bir evi arayarak para istediklerinin tesbit edilmesi üzerine Kazan İlçe Emniyet Müdürlüğü ile birlikte operasyon düzenleyerek şebekenin bir üyesini suçüstü yakaladı.

Olay Atatürk Mahallesi Kazım Karabekir Caddesinde bulunan 5 katlı bir apartmanın 1. katında meydana geldi. Kendilerini polis olarak tanıtan kişiler Belkıs A'yı telefonla arayarak bir hırsızlık olayını araştırdıklarını ve nüfus cüzdanının bu hırsızlık olayında kullanıldığını söyleyerek evinde kaç lirası olduğunu sordular. 13 bin lira olduğunu söyleyen yaşlı kadına telefondaki kişi temize çıkması için parayı daha sonra iade etmek üzere eve gelecek kişiye vermesini istedi.

Bir süre sonra parayı almak için 16 yaşındaki M.S.S. eve geldi ancak şehit annesi karşısındakinin bir çocuk olduğunu görünce parayı vermek istemedi. Telefondaki kişinin kendisini ikna etmesi üzerine parayı teslim etti. O sırada eve gelen polis ekipleri zanlıyı parayı alırken suçüstü yakaladı.

Zanlı M.S.S savcılıktaki ifadesinin ardından çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Ertesi günü telefon dolandırıcıları yaşlı kadını tekrar arayarak "Dün sizi dolandırmaya çalışan şebekenin bir üyesini yakaladık. Operasyonun devam etmesi için bize yardımcı olmanız gerekiyor" diyerek tekrar para istemesi üzerine yaşlı kadın "Tamam ben şimdi polisi arıyorum" diyerek telefonu yüzlerine kapattığı öğrenildi.

Devlet görevlilerinin vatandaşlardan hiç bir şekilde para talep etmeyeceğini hatırlatan yetkililer vatandaşların karşılaştıkları bu gibi durumlarda daha dikkatli olmaları uyarısını yaptı.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim