• BIST 9930.03
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 27 °C
  • İzmir 24 °C

Şehit annesi: Oğlumun tabutunu açın, ona doyamadım

Şehit annesi: Oğlumun tabutunu açın, ona doyamadım
Mardin'in Nusaybin ilçesinde devam eden "Atmaca-7" operasyonu kapsamında şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Mevlüt Çetinkaya'ın cenazesi, memleketi Kahramanmaraş'ın...

Mardin'in Nusaybin ilçesinde devam eden "Atmaca-7" operasyonu kapsamında şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Mevlüt Çetinkaya'ın cenazesi, memleketi Kahramanmaraş'ın Afşin ilçesine bağlı Tanır Mahallesinde son yolculuğuna uğurlandı.

Törende, anne Emine Çetinkaya, oğlunun tabutunun açılmasını istedi. Acılı anneyi askerler teskin etmeye çalıştı. Oğlunun fotoğrafını öpen anne Çetinkaya, "Kuzum Mevlüdüm, sana doyamadım, Açın da bakayım ne olur. Sana yalvarıyorum. Ne var bir kere göreyim. Kuzum böyle mi gelecektin? Sana böyle mi yapacaktım? Oy abisi, bak kardeşin. Oy kaderime bak. Mevlüdüm, doymadım kuzum, niye bu kadar tatlı oldun" diyerek ağıtlar yaktı.

Şehidin amcası ise yeğenin tabutunun üzerine kurşun koydu.

Önceki gün PKK'lı teröristlerle güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada şehit olan 24 yaşındaki Jandarma Uzman Çavuş Mevlüt Çetinkaya'nın cenazesi, Mardin'de düzenlenen törenin ardından dün akşam Türk Silahlı Kuvvetleri'ne ait bir kargo uçağıyla Kahramanmaraş'a getirildi. Şehit asker için Afşin ilçesine bağlı Tanır Mahallesi merkez caminde öğle namazını müteakip tören düzenlendi.

Törene; Vali Mustafa Hakan Güvençer, AK Parti Kahramanmaraş milletvekilleri İlker Çitil ile İmran Kılınç, MHP Kahramanmaraş Milletvekili Fahrettin Oğuz Tor, Adana Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Aytekin Şahin, Garnizon Komutanı Albay Uzay Şahin, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, İl Jandarma Komutanı Albay Alper Kuşbaşoğlu, şehidin ailesi ve vatandaşlar katıldı.

Cenaze töreninde şehidin annesi oğlunun tabutuna sarıldı. Sinir krizi geçiren anne Emine Çetikaya, "Mevlüdüm, seni böyle mi gönderdim kuzum? Oy öpeyim sana doyamam, hiç doyamam sana. Mevlüdüm, vallaha doyamam. Sana doymadım Mevlüdüm. Ne olur açın. Mevlüdüm anan öle. Sana doymadım oğlum. Açın da bakayım ne olur. Sana yalvarıyorum. Ne var bir kere göreyim. Kuzum böyle mi gelecektin? Sana böyle mi yapacaktım? Oy abisi bak kardeşin. Oy kaderime bak. Mevlüdüm, doymadım kuzum, niye bu kadar tatlı oldun." diyerek ağıt yaktı.

Şehit babası, Erdoğan Çetinkaya ve şehidin erkek kardeşleri ise törene asker parkasıyla katıldı. Tören süresince metanetini koruyan baba Çetinkaya, tabutunun başında bir süre dua etti.

Şehidin amcası olduğu öğrenilen Yılmaz Çetinkaya ise yeğenin tabutuna tabanca kurşunu koydu. Kurşunu kaldırmak isteyen askeri görevlilere tepki gösteren amca Çetinkaya, "Dursun, dursun defin olana kadar dursun. Defin sonrası o mermiyi geri istiyorum. Define kadar dursun." dedi.

Şehidin cenazesi, öz geçmişi okunup öğle namazı müteakibinde İl Müftü Vekili Davut Polat'ın kıldırdığı cenaze namazının ardından, omuzlara alınarak mahalle mezarlığında toprağa verildi.Cihan

Şehit annesi: Oğlumun tabutunu açın, ona doyamadım

Şehit annesi: Oğlumun tabutunu açın, ona doyamadım

Şehit annesi: Oğlumun tabutunu açın, ona doyamadım

Şehit annesi: Oğlumun tabutunu açın, ona doyamadım

Şehit annesi: Oğlumun tabutunu açın, ona doyamadım

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim