• BIST 108.550
  • Altın 154,159
  • Dolar 3,8341
  • Euro 4,5219
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 9 °C
  • İzmir 11 °C

Şef Ve Aşçılar Beyşehir’de Buluştu

Şef Ve Aşçılar Beyşehir’de Buluştu
İç Anadolu Bölgesi'nin usta şef ve aşçıları Konya'nın Beyşehir ilçesinde düzenlenen "ceketine sahip çık" isimli seminer ve uygulamalı eğitim etkinliğinde...

İç Anadolu Bölgesi'nin usta şef ve aşçıları Konya'nın Beyşehir ilçesinde düzenlenen "ceketine sahip çık" isimli seminer ve uygulamalı eğitim etkinliğinde üniversite öğrencileriyle buluştu.

İç Anadolu Aşçılar ve Pastacılar Federasyonu, üye sivil toplum kuruluşları ve Selçuk Üniversitesi (SÜ) Beyşehir Ali Akkanat MYO Aşçılık Bölümü tarafından Ali Akkanat İşletme Fakültesi konferans salonunda ortaklaşa olarak "ceketine sahip çık" semineri ve uygulamalı eğitim düzenlendi.

Beyşehir Ali Akkanat MYO Müdürü Yrd. Doç. Dr. Aziz Öztürk, 26 yıllık geçmişi bulunan Beyşehir Ali Akkanat MYO'nun bugüne kadar mezun ettiği on binlerce öğrencisinin Türkiye'nin dört bir yanına kök saldığını belirterek, "Şu anda 10 programımız var ama özellikle turizm programlarımız ve mezun ettiğimiz öğrencilerimiz halen Türkiye'nin dört bir yanındaki mesai yaptığı iyi otellerde yüksekokulumuzu çok başarıyla temsil etmekte, biz de onlarla gurur duymaktayız" dedi.

Öztürk, yüksekokul bünyesinde aşçılık programını da yeni açtıklarını ve bu programın bundan sonra yüksekokulun vizyonu ve görünen yüzü olacağına inandığını belirtti. Beyşehir MYO'nun tam donanımlı mutfağı ve imkanları ile birçok otel ve okulda olmayan imkanlara sahip olduğunu ve bu anlamda Türkiye'nin en iyi meslek yüksekokullarından bir tanesi olduklarına inandığını da kaydeden Öztürk, bu potansiyeli de iyi değerlendirmek istediklerin kaydetti.

Yaklaşık bir saat süren seminerde şef ve aşçılar, mesleki konulardaki deneyimlerini ve aşçılığın püf noktalarını anlatırken, günümüzde geldiği noktalar hakkında da bilgiler verdi. Ardından öğrenciler tarafından yöneltilen mesleki konulardaki soruları cevaplandırdı.

Seminer sonunda yüksekokulun mutfağında uygulamalı olarak Türk mutfağından bazı lezzetlerin yapımı gerçekleştirilirken, şef ve aşçılar bu konudaki hüner ve maharetlerini sergiledi.

İç Anadolu Aşçılar ve Pastacılar Federasyonu Başkanı Serkan Dursun, federasyon ve konfederasyon olarak MEB ile yaptıkları protokol çerçevesinde bu tür eğitimleri birçok ilde verdiklerini söyledi.

Dursun, "Bugün sıra Beyşehir'deydi. Beyşehir'den gelen bu yöndeki talepler üzerine öğrencilerimizle buluştuk. Burada 30 kişilik bir ekipten oluşan yönetim kadrolarımız ile buluşarak güzel bir eğitim gerçekleştirdik. Eğitim semineriyle başlayan mesaimiz, Türk mutfağı uygulamalı eğitimleriyle devam etti. Burada Türk mutfağının bazı lezzetlerini uygulamalı olarak yaparak gösterdik. Burada gördüğümüz aşırı ilgi de bizleri mutlu etti. Aşçılık mesleği Türkiye'de gelişim içinde. Büyük bir destek var. Ama mesleki anlamda yaşadığımız bazı sıkıntılar da var. Bunu aşma anlamında çalışmalar da yürütüyoruz. İşte Beyşehir'de de bu sorunları düzeltebilme adına "ceketine sahip çık" diyerek bir eğitim gerçekleştirdik" diye konuştu.

Beyşehir'deki etkinliğe, İçanapafed Başkanı Serkan Dursun'un yanı sıra, Yapader Başkanı Mustafa Çetin, Anpader Başkanı Mahmut Dolmacı, Çanpader Başkanı Emre Geyikçi, Konapad Başkanı Recep Güler, İçanapafed Yönetim Kurulu Üyeleri Emrah Altundağ, Ramazan Ceylan, İsa Beyaz ile akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Şef Ve Aşçılar Beyşehir’de Buluştu

Şef Ve Aşçılar Beyşehir’de Buluştu

Şef Ve Aşçılar Beyşehir’de Buluştu

Şef Ve Aşçılar Beyşehir’de Buluştu

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48 | Faks : 0212 293 75 49 | Haber Scripti: CM Bilişim