• BIST 9774
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 19 °C

SDÜ Teknoloji Kulübü’nden Engelli Araçlara Şarj İstasyonu

SDÜ Teknoloji Kulübü’nden Engelli Araçlara Şarj İstasyonu
Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Teknoloji kulübü, "Engelliler İçin Şarj İstasyonu Projesi" başlattı.

Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Teknoloji kulübü, "Engelliler İçin Şarj İstasyonu Projesi" başlattı.

SDÜ Teknoloji Kulübü, "Engelliler İçin Şarj İstasyonu Projesi" geliştirdi. Projenin tanıtımını, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nihat Ayyıldız, Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Reşat Selbaş ve kulüp üyelerinin katılımıyla Teknoloji Fakültesi'nde gerçekleştirdi. Bu projenin engelli vatandaşlar için hayati öneme sahip olduğunu belirten Prof. Dr. Nihat Ayyıldız, Teknoloji Kulübü üyesi öğrencilerinin böyle bir çalışmayı başarıyla uygulamaya geçirmelerinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Ayyıldız, proje ile engelli vatandaşların yaşadığı ulaşım sıkıntısının giderileceğini söyledi. Teknoloji Fakültesi Dekanı ve Teknoloji Kulübü Akademik Danışmanı Prof. Dr. Reşat Selbaş ise projenin uzun uğraşlar sonucunda tamamlandığını belirterek "Bu çalışma sonucunda Isparta ve üniversitemizde bulunan yürüme engelli vatandaşlarımızın sorunlarını bir nebze de olsa çözüme kavuşturduk. Engelli bireylerimizin sorunlarını çözmeye yönelik çalışmalarımız devam edecek" dedi.

Isparta Yürüme Engelliler ve Yaşam Derneği Başkanı İsmail Hakkı Aksoy da yürüme engelli bireylerin uzun mesafeli ulaşımlarda elektrikli araçları kullandıklarını, bu araçların şarjlarının bitmesi sonucunda da zor durumda kaldıklarını ifade ederek Teknoloji Kulübünün "Engelliler İçin Şarj İstasyonu Projesi"yle bütün araçlara uygun bir istasyona kavuştuklarını söyledi. Aksoy, uzun yollarda belirli aralıklarla yerleştirilecek olan bu istasyonlar sayesinde ulaşımdaki problemlerin ortadan kalkacağını, bu sayede de engelli bireylerin hiçbir mağduriyet yaşamayacağını vurguladı.

Isparta'daki yürüme engelli vatandaşların ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla başlatılan sosyal sorumluluk projesinin öneminden bahseden Teknoloji Kulübü Başkanı Ferdi Alakuş ise engelli bireyler için yapılan şarj istasyonunun vatandaşlara verilen kartlar ile çalışacağını söyledi. Geliştirdikleri projede olumsuz hava şartlarını da göz önünde bulundurduklarını ifade eden Alakuş, şarj istasyonuna uygun kapalı alan için Isparta Belediyesi ile görüşmelerin devam ettiğini söyledi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim