• BIST 9897.19
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 24 °C

Sazana niyet, yayın balığına kısmet

Sazana niyet, yayın balığına kısmet
Samsun’da baraj gölünde sazan avına çıkan balıkçılar, 2 metre boyunda ve 120 kilo ağırlığında dev bir yayın balığı yakaladı.

Samsunlu balıkçılar dün gece Vezirköprü Altınkaya Baraj Gölü’nde tekneyle sazan balığı avına çıktı. Göle ağ seren balıkçılar büyük bir sürprizle karşılaştı. Balıkçıların ağına dev bir yayın balığı takıldı. Balıkçılar büyük uğraşlar sonucu yayın balığını kıyıya çıkardılar. Yapılan ölçümlerde 120 kilo ağırlığında ve 2 metre boyunda olduğu belirlenen yayın balığı balıkçı tezgahında kilosu 15 liradan satışa sunuldu. Dev balık, vatandaşların ilgi odağı oldu. Vatandaşlar, dev balığı görünce hayranlıklarını gizleyemezken, balıkçılar da yakaladıkları balık ile selfie yaptılar.

SAZAN AVINA ÇIKTILAR, YAYIN BALIĞI YAKALADILAR

Yakaladıkları dev yayın balığını uzun uğraşlar sonucunda teknelerine çıkarabildiklerini belirten balıkçı Ayhan Lima, “Bu balığın boyu 2 metre, ağırlığı da 120 kilo geliyor. Biz bu yakalanan balığın daha büyüğünü önceki senelerde sattık. Ama bu sene ilk defa bu kadar büyük bir balıkla karşılaşıyoruz. Bu balığı, Vezirköprü Altınkaya Barajı’nda tuttuk. Balığı tutarken bayağı bir zorluk çektik. 2-3 tane arkadaşımız vardı. Balığı kıyıya yanaştırmak için büyük uğraş verdik. Sazan tutmaya gittik, yayın tuttuk. Nasibimizde bu varmış. Bu balığın kilosunu 15 liradan satıcıya sunacağız” dedi.

HAMSİNİN KİLOSU 2.5 LİRAYA KADAR DÜŞTÜ

Diğer balıkların fiyatları ile de bilgiler veren balıkçı Lima, hamsinin 1 haftadır çok bol bir şekilde çıktığını belirterek, “Hamsi, son zamanlarda çok bol çıkmaya başladı. Şu anda kilosunu 2,5-3 liradan satıyoruz. Bu seneki hamsinin en büyük özelliği hepsinin aynı boyda olması. İnşallah böyle devam eder ve vatandaşlarımız ucuz balık yer. Hamsi ucuz olduğu zaman diğer balıkların da fiyatları aşağıya doğru düşüyor” diye konuştu.
Balıkçı tezgahlarındaki diğer balıkların fiyatları ise iri barbun 10 lira, palamut tane 10 lira, somon balığının kilosu 8 lira, mezgit kilo 3 lira ve istavrit kilo 3 lira şeklinde sıralanıyor.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim