• BIST 10045.74
  • Altın 2420.766
  • Dolar 32.4438
  • Euro 34.797
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 19 °C

Savcı, Kozinoğlu'nun mektubunun peşinde

Savcı, Kozinoğlu'nun mektubunun peşinde
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Odatv soruşturması kapsamında tutuklandığı Silivri Cezaevi'nde Mart 2011'de yaşamını yitiren MİT daire başkanı Kaşif Kozinoğlu'nun gizlilik kararı konulan mektubunu istedi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Oda TV soruşturması devam ederken tutuklu bulunduğu Silivri Cezaevi’nde hayatını kaybeden MİT Dış İlişkiler Daire Başkanı Kaşif Kozinoğlu’nun ölümünü de soruşturmasına dahil etti.

Al Jazeera’den Selahattin Günday’ın haberine göre, soruşturmayı yürüten savcılık, Kozinoğlu’nun ölümüne ilişkin Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı’nda iki dosya olduğunu belirledi. Biri Kozinoğlu’nun ölümüne ilişkindi. Diğer dosya Kozinoğlu’nun avukatı Hüseyin Derin Yarsuvat’a yazdığı mektup ile ilgiliydi. Kaşif Kozinoğlu cezaevinde ölmeden önce avukatına verilmek üzere bir mektup kalme aldı. Ancak mektup Silivri savcılığının koyduğu gizlilik kararı nedeniyle avukata verilmedi. Ve içeriğinde ne olduğu hiçbir zaman öğrenilemedi. Kozinoğlu’nun avukatı Yarsuvat, mektubun kendisine verilmesi için başvurdu ama sonuç alamadı. Yarsuvat’a göre mektupta o döneme dair bir çok bilgi vardı.

Terör savcılığı, geçen hafta bu iki dosyanın incelenmek üzere gönderilmesi için Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı’na yazı yazdı. Henüz yazıya yanıt verilmedi.

Terör savcılığı, Silivri’den gelecek dosyaları ve özellikle mektubu inceledikten sonra Kozinoğlu’nun ölümünde şüpheli bir durum olup olmadığına karar verecek. Savcılık Kaşif Kozinoğlu’nun ölümünde şüpheler tespit ederse soruşturmayı bu yönde derinleştirilecek.

CEZAEVİNDE ÖLMÜŞTÜ

Kaşif Kozinoğlu, Oda TV soruşturması kapsamında Mart 2011’de tutuklandı. Silivri Cezaevi’nde tutuklu bulunan Kozinoğlu, Kasım 2011’de daha dava açılmadan kalp krizinden öldü. Ancak Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı, ölümü ‘şüpheli’ bularak soruşturma başlatmıştı.
Silivri Başsavcılığı, Kozinoğlu’nun ölümünün ardından koğuşunda yaptığı incelemede avukatı Yarsuvat’a yönelik yazdığı bir mektup buldu. Ancak mektup avukat Yarsuvat’a verilmedi. İçeriği açıklanmayan mektup için gizlilik kararı alındı.

Özel kuvvetler komutanlığında binbaşı rütbesinde iken emekli olan Kozinoğlu daha sonra MİT’e geçmişti. Suriye, Bosna-Hersek ve Afganistan’da da görev yapan Kozinoğlu, 2010’da “Baş Müşavir” sıfatıyla Asya Bölgesi’ne atandı. En son 9 Mart 2011 de yurtdışı görevinden dönen Kozinoğlu Oda TV soruşturması kapsamında tutuklandı.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim