• BIST 9909.34
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 28 °C
  • İzmir 25 °C

Satranç Federasyonu'ndan 19 okula satranç sınıfı

Satranç Federasyonu'ndan 19 okula satranç sınıfı
Türkiye Satranç Federasyonu katkıları ile Kayseri'de 19 okulda satranç sınıfları açılacağı bildirildi.

Türkiye Satranç Federasyonu katkıları ile Kayseri'de 19 okulda satranç sınıfları açılacağı bildirildi.

Kayseri Valisi Orhan Düzgün, Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Gülkız Tülay'ı makamında kabul ederek, mayıs ayında Kayseri'de gerçekleştirilecek satranç turnuvası başta olmak üzere satranç sporunun geliştirilmesine yönelik çalışmalara ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Vali Düzgün, Federasyon Başkan Vekili Yusuf Doğruer ve Kayseri İl Temsilcisi Fuat Gençsoy'un da hazır bulunduğu ziyarette, satranç sporunu Kayseri'de yaygınlaştırmanın kararlılığında olduklarına işaret ederek, bu nedenle Satranç Federasyonu Başkanı ve heyetini Kayseri'de görmekten özel bir memnuniyet duyduğunun altını çizdi. Kayseri'de satrancın yaygınlaştırılması, ilkokul, ortaokul ve lise çağındaki öğrencilere sevdirilmesi amacıyla Kayseri Valiliği Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünce çeşitli etkinlikler vesilesi ile satranç turnuvaları düzenlediklerini kaydeden Vali Düzgün, çocuk ve gençlerin zihinsel gelişimine önemli katkı sağlayan satrancın sevdirilmesine yönelik çalışmaların artarak devam edeceğini ifade etti.

Kayseri'de 2016 yılı Mayıs ayı içerisinde Çocuklar ve Yıldızlar Satranç Turnuvası düzenleneceğini ve buna yönelik hazırlıklarının devam ettiğini belirten Vali Düzgün, turnuvaya yaklaşık bin kişinin katılmasını beklediklerini anlattı. Türkiye Satranç Federasyonu katkıları ile Kayseri'de 19 okulda satranç sınıfı oluşturulacağını kaydeden Vali Düzgün, öğrencilerin ve gençlerin zihinsel gelişimi ile sosyal ve kültürel yaşamını daha kaliteli hale getiren benzeri etkinliklere Kayserililerin daha çok ilgi göstermesi gerektiğini vurguladı.

Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Gülkız Tülay da destek ve ilgisinden dolayı Vali Düzgün'e teşekkür ederek, "Türkiye'nin 81 ilinde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Sayın Valimizin desteğiyle Kayseri'deki çalışmalarımızı da keyifle yürütüyoruz. Çocuk ve gençlere satrancı sevdirmek ve yaygınlaştırmak için projelerimiz devam edecektir. Mayıs ayında gerçekleştirilecek Çocuklar ve Yıldızlar Satranç Turnuvası da Kayseri'miz için önem taşıyor." dedi.Cihan

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim