• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 18 °C

Saroğlu “TOKİ’de Son Gün 30 Aralık”

Saroğlu “TOKİ’de Son Gün 30 Aralık”
Tüm İşçi Emeklileri Dul ve Yetimleri Derneği Başkanı Mustafa Sarıoğlu, 30 Aralık 2015 tarihi itibariyle TOKİ başvuruların sona ereceğini söyledi.

Tüm İşçi Emeklileri Dul ve Yetimleri Derneği Başkanı Mustafa Sarıoğlu, 30 Aralık 2015 tarihi itibariyle TOKİ başvuruların sona ereceğini söyledi.

Tüm İşçi Emeklileri Dul ve Yetimleri Derneği Başkanı Mustafa Sarıoğlu dernek binasın basın toplantısı düzenleyerek 1 Kasım seçimleri öncesi başlayan TOKİ başvurularının 30 Aralık 2015 tarihi itibariyle sona ereceğini müracaat etmek isteyen vatandaşların bu tarihe kadar müracaat etmelerini istedi.

Sarıoğlu yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"1 Kasım seçimlerinden önce Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun konutu olmayan emeklilere müjde 250 TL taksitle 240 ay vadeli TOKİ açıklamasından sonra biz genel başkanımıza danışarak TOKİ ile yapılan yazışma neticesinde 1 Kasım seçimlerinden önce talepleri almaya başlamıştık. 1 Kasım tarihinden bu yana emekli arkadaşlarımızın taleplerini alıyoruz bu talepleri 30 Aralık 2015 tarihinde durduracağız. Bu tarihten sonra TOKİ ile ilgili talep almayacağız. TOKİ için müracaatta bulunmak isteyen vatandaşlarımız 30 Aralık 2015 tarihine kadar derneğimize müracaata bulunabilirler. Bizler ülkenin durumu gayet iyi bir şekilde izlememekteyiz. Ülkemizin birlik ve beraberliği için ülkemizi idare edenler çaba sarf etmektedir. Biz başta sayın başbakanımız olmak üzere konut olmayan emeklileri konut sahibi yapacağız açıklamalarında bu yana emekli arkadaşlarımız başbakanımızın lafını dikkate alarak talepte bulundular. Mevcut talepte bulunan arkadaşlarımızın listesini Zonguldak Valisi Ali Kaban'a ilettik. Vali Ali Kaban'da listeleri TOKİ daire başkanlığına iletti. Bu süreçten sonra tüm yetki TOKİ yetkililerinde bizim dernek olarak hiçbir yetkimiz yoktur. Biz sadece talepleri alarak mülki amirlere veriyoruz. Geçtiğimiz gün Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir'i ziyaret ederek kendisine dosya sunduk. Ömrünü hayatını ülke kalkınması için harcayan emeklilere yer tahsisi konusunda talepte bulunduk. Kendisi elinde geleni yapacağını yaşlısına emeklisine saygı duymayan toplumun başarılı olamayacağını söyledi. TOKİ konusunu belediye meclisine sunarak meclisten alınacak karar neticesinde yer bulma noktasında yardımcı olacağına söz verdi. Ben başta Zonguldak Valisi Ali Kaban ve Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir olmak üzere Zonguldak'tan seçilen milletvekillerine şuana kadar gösterdikleri ilgiden dolayı emekliler adına teşekkür ediyorum."

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim