• BIST 9716.77
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 14 °C

Sarısülük davasında savcı uyudu

Duruşmadaki gelişmeleri sosyal medya üzerinden yayınlayan Sarısülük'ün yakınları, savcının duruşma sırasında uyuduğunu iddia etti.

Ankara'daki Gezi olayları sırasında Ethem Sarısülük’ü başından vurarak ölümüne neden olan polis memuru Ahmet Ş.’nin yargılanmasına Ankara 6. Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam ediliyor.

Sanık polis Ahmet Ş., telekonferans sistemiyle ifade veriyor. Urfa'dan bir mahkeme salonundan ifade veren Ahmet Ş, ilk duruşmada olduğu gibi peruk ve gözlükle.

SAVCI UYUYA MI KALDI?

Duruşmadaki gelişmeleri sosyal medya üzerinden yayınlayan Sarısülük'ün yakınları, savcının duruşma sırasında uyuduğunu iddia etti.

Savcının uyuduğu anın fotoğrafı da twitter'dan paylaşıldı.

KİMLİK TESPİTİ TARTIŞMA ÇIKARDI

Saat 10:09'da sanık A.Ş, telekonfenars yöntemiyle duruşmaya bağlandı ve kimlik tespitine başlandı. Önlisans mezunu olduğunu söyleyen A.Ş, 2500 TL aylık gelire sahip olduğunu bildirdi.

Kimlik tespitinin ardından söz alan avukat Kazım Bayraktar, “Bu şahıs gerçek sanık mı? Bu nedenle tasdikli fotoğraf ve kimlik fotokopisini istiyoruz. Bir de TC kimlik numarasının kontrol edilmesini istiyoruz. Biz resmi tasdikli kimlik fotokopisi üzerindeki fotoğrafı görmek istiyoruz. Bunun gerçek sanık olduğunu anlamak istiyoruz. Dosyada sanığın fotoğrafı yok. Biz bunu şunu istedik. Sanık, ilk duruşmaya perukla geldi” dedi.

Mahkeme heyeti, sanığın kimliğinin resimli fotokopisinin ve sanığın bir resminin çekilerek mahkemeye gönderilmesine karar verdi.

SABİT İKAMETGAHIM YOK

Bunun üzerine sanığın yeniden kimlik tespiti yapıldı. Sanık, Şanlıurfa İl Emniyet Müdürlüğü'nde görevli olduğunu söyledi. Sabıkanız var mı sorusuna, “yok” dedi. Bu sırada salondakiler "Var" dedi. Ev adresi sorulan A.Ş, “Şu an sabit bir evim yok” dedi. Bunun üzerine bir avukat, “sabit ikametgahı da yok. Tutuklayın o zaman” dedi.

Avukat Bayraktar, sanığın bıyığının, gözlüğünün ve varsa peruğunun çıkarılmasını istedi. Avukat Murat Yılmaz, salonda silahlı kolluk kuvvetlerinin çıkarılmasını, çıkarılmaması halinde ise bu durumun tutanağa geçirilmesini istedi. Mahkeme başkanı ise bunu dikkate almayarak iddianamenin okunmasına geçileceğini söyledi. Salondakiler, bunu alkışlarla tespit etti. Avukatların ısrarı üzerine Başkan, “Biz yazı yazdık. Güvenlik tedbirlerinin alınmasını istedik. Yapacağımız bi şey yok” dedi.

Avukatların, kimlik tespitine engel olduğunu da belirterek bu duruma yaptıkları itiraz reddedildi.

Ahmet Ş.'nin ifade verdiği mahkeme salonundaki hakim koltuğunun boş olması ise duruşmayı izleyenlerin tepkisine neden oldu.

SÖZLÜ SAVUNMA YAPMAYACAĞIM

Sanık polis Ahmet Ş. "Yazılı savunmamı mahkemeye sunuyorum. İddianamedeki beyanımı kabul ediyorum.Sözlü savunma yapmayacağım" dedi.

TAŞ ATANLAR ÖLÜMÜNE SEBEP OLDU

Ahmet Ş. telekonferansla alınan ifadesinde, “Ben kimseyi hedef alarak ateş etmedim. Kanunun bana tanıdığı silah kullanma hakkının doğduğunu düşünüyorum. Kişinin ölümüne sebep olanlar ben ateş ederken bana taş atanlardır” diyerek kendini savundu.

VEKİLLER DE DURUŞMAYI TAKİP EDİYOR

Duruşmayı CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün, Denizli Milletvekili İlhan Cihaner, İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal ve HDP Genel Başkan Yardımcısı Ertuğrul Kürkçü'nün de arasında bulunduğu çok sayıda kişi takip ediyor.

POLİS ETTEN DUVAR ÖRDÜ

Ankara Adliyesi etrafında geniş güvenlik önlemleri alındı, bölgedeki bazı yollar trafiğe kapatıldı. Adliyeye geliş yollarında kimlik ve üst araması yapılıyor. Gelenler duruşma salonuna sığmadığı için adliye koridorlarında da yığılmalar oldu. Duruşma salonunda güvenliği ailenin talebi üzerine jandarma sağlıyor.

www.istanbulhaber.com

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim