• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 16 °C

Sarıoğlan ilçesinde kınalı kuzular askere uğurlandı

Sarıoğlan ilçesinde kınalı kuzular askere uğurlandı
Kayseri'nin Sarıoğlan ilçesinde 41 genç "asker kınaları yakılarak" acemi birliklerine uğurlandı.

Kayseri'nin Sarıoğlan ilçesinde 41 genç "asker kınaları yakılarak" acemi birliklerine uğurlandı.

Sarıoğlan Belediye düğün salonunda, "Kınalı kuzular asker kınası ve uğurlama töreni" düzenlendi. Törene, Sarıoğlan Belediye Başkanı Ali Osman Yıldız, Başkan Yardımcısı Yusuf Akbulut, Palas'ın ileri gelenlerinden Hacı Güntay, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, davetliler, vatandaşlar, asker aileleri, askere gidecek gençler katıldı.

Programın başında konuşan Sarıoğlan Belediye Başkanı Ali Osman Yıldız, asker ve ailelerinin hem mutluluk hem de buruk sevinç yaşadıklarına dikkat çekti. "Mutluluğumuz, kınalı kuzularımız evlatlarımızı şerefli peygamber ocağına uğurlamak. Burukluğumuz ise onlardan bir süre ayrı kalacağımız içindir." dedi. Başkan Yıldız, asker uğurlama törenlerindeki amaçlarının, askere gidenleri gelenek, örf ve adetlere uygun bir program yaparak dualarla uğurlamak olarak açıkladı.

Başkan Yıldız, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Türkiye'yi güçlü kılan en önemli unsurlardan biri, güçlü bir ordusunun olmasıdır. Türkiye vatandaşının en önemli görevi askerlik çağına gelince vatani görevini yapmak üzere askere gitmesidir. Biliyorum gençlerimizdeki heyecan, vatana, millete hayırlı bir asker olmak, vatan ve bayrak nöbetini bir an önce teslim almak içindir. Askerlik bir vatan borcudur. Bütün askerlerimizin kazasız ve belasız bir şekilde vatani görevini yapıp, ailelerine dönmelerini temenni ediyorum. Vatan için askerlik yapmanın fazileti çoktur. Asker ocağı peygamber ocağı olarak kabul edilir. Hazreti Peygamber Efendimiz (sav) bir hadisi şeriflerinde: "Allah yolunda bir gün hudut nöbeti tutmak, dünyadan ve dünya üzerindeki şeylerden daha hayırlıdır." Değerli anne-babalar, kıymetli gençlerimizle, canlarımızla ne kadar gurur duysak azdır. Zor günlerden geçtiğimiz şu günlerde gençlerimizi vatan ve bayrak nöbetlerine yolcu ederken, belki biraz tedirginiz, belki biraz heyecanlıyız ama en önemlisi onurluyuz, gururluyuz. Temennimiz ve inancımız gençlerimiz bu kutsal vazifeden burunları kanamadan gelmeleridir. Onlar aklımıza geldikçe dua edeceğiz. İnşallah onlar gittikleri gibi sağ salim geleceklerdir. Vatanımızı bölmeye çalışan terör örgütü vatan hainlerine de Yüce Rabb'im, kahhar ismiyle kahru perişan eylesin. Kınalı kuzularımıza yolları ve bahtları açık olsun diyorum."

Konuşmalardan sonra dualar eşliğinde gençlere kınaları yakıldı, Türk bayrağı hediye edildi. Sarıoğlan Belediye Başkanı Ali Osman Yıldız tüm geçlere ilk asker harçlıklarını verdi. Programın devamında, gençler, aileleri ve arkadaşları gönüllerince eğlendi.

Sarıoğlan ilçesinde kınalı kuzular askere uğurlandı

Sarıoğlan ilçesinde kınalı kuzular askere uğurlandı

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim