• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 18 °C

Sarıkamış Şehitleri Antalya’da Da Anıldı

Sarıkamış Şehitleri Antalya’da Da Anıldı
Antalya'da, Sarıkamış Harekatı'nın 101. yıl dönümü dolayısıyla Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğünce organize edilen etkinlik kapsamında anma...

Antalya'da, Sarıkamış Harekatı'nın 101. yıl dönümü dolayısıyla Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğünce organize edilen etkinlik kapsamında anma yürüyüşü gerçekleştirildi. Yürüyüş sonunda yağlı buğday çorbası ve hoşaf dağıtıldı.

Muratpaşa Camii önünde başlayan, "Vefekar Gençlik Fedakar Ecdadını Unutmayacak " pankartı açılarak gerçekleştirilen Sarıkamış Şehitleri Anma Yürüyüşü'ne katılım yüksek oldu. Yürüyüşe Antalya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Burhanettin Hacıcaferoğlu, Gençlik Hizmetleri ve Spor şube müdür ve personelleri ile çok sayıda öğrenci ve vatandaş katıldı. Dağıtılan kırmızı-beyaz tişört ve bayraklarla yapılan yürüyüşte katılımcılar "Şehitler ölmez vatan bölünmez" "Bir destandır Sarıkamış" şeklinde sloganlar attı.

Hacıcaferoğlu yaptığı açıklamada; "22 Aralık 1914 - 15 Ocak 1915 tarihleri arasında Enver Paşa komutasındaki birlikler, Sarıkamış'taki Allahuekber Dağları'nda Rus kuvvetlerini püskürtmek isterken kara kışa yenik düştü. İslam âleminin ümidi, olduklarının bilinciyle cepheye giden, tarihe her daim kahramanlıklarıyla nam salmış Türk askeri için şehitlik mertebesinden başka varacak yer yoktu. Bazı kaynaklara göre 90 bin, bazı kaynaklara göre de 60 bin asker düşmana değil şiddetli soğuk, yetersiz kıyafet ve açlığa yenilmişti. Erzurum'daki 9. Kolordu Komutanlığı ile Sarıkamış'taki subayların Allahuekber Dağları'ndaki sessiz anma törenleri, 2013 yılında Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın da öncülüğünde başta gençler olmak üzere kamuoyuna mal edildi. Sarıkamış Ruhu'nun Antalya'da canlılığını sürdürmesi ve manevi ikliminin toplumun tüm bireyleri tarafından hissedilmesi için düzenlediğimiz yürüyüşe katılan herkese teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Yürüyüş Karaalioğlu Parkı içerisinde saygı duruşu ve okunan İstiklal Marşı ile son buldu. Yürüyüşün ardından katılımcılara yağlı buğday çorbası ve hoşaf dağıtıldı.

Sarıkamış Şehitleri Antalya’da Da Anıldı

Sarıkamış Şehitleri Antalya’da Da Anıldı

Sarıkamış Şehitleri Antalya’da Da Anıldı

Sarıkamış Şehitleri Antalya’da Da Anıldı

Sarıkamış Şehitleri Antalya’da Da Anıldı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim