• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 14 °C

Sarıgöl’de İmece İle Kışlık Yiyecek Hazırlığına Başlandı

Sarıgöl’de İmece İle Kışlık Yiyecek Hazırlığına Başlandı
Sarıgöllü kadınlar, imece yöntemiyle taze bağ yapraklarından kışlık yiyecek hazırlığına başladılar.

Sarıgöllü kadınlar, imece yöntemiyle taze bağ yapraklarından kışlık yiyecek hazırlığına başladılar.

Sarıgöl ve çevresindeki çekirdeksiz sofralık sultaniye üzüm bağlarının dalından toplanan taze yaprakların kışın tüketilmesi için kadınlar tarafından evlerde salamura yapılmaya başlandı. Sabahın erken saatlerinde üzüm bağlarından toplanan taze bağ yapraklarını salamura olarak hazırlamaya başlayan Sarıgöllü kadınlar, koşularla biraraya gelerek hem sohbet ediyor hemde kışlık salamura yapraklarını hazırlama imkanı buluyorlar. Sarıgöl'ün Emcelli Mahallesinde yaşayan Ummuhan Söke her yıl bağlardan yaprakları toplayarak salamura yaptıklarını belirterek, "Bağdan topladığımız yaprakları evlerimize getirerek burada komşularımızla toplanarak kışlık tüketilmesi için salamura olarak hazırlarız. Hem taze bağ yaprağımızı yaparız, hem de çayımızı içerek sohbet ederiz" dedi.

Sarıgöl ve çevresinden önümüzdeki günlerde toplanması hız kazanacak olan yaprakların da alımlarına başlanarak yurt dışına salamura olarak ihraç edilmesi hedefleniyor.

Sarıgöl’de İmece İle Kışlık Yiyecek Hazırlığına Başlandı

Sarıgöl’de İmece İle Kışlık Yiyecek Hazırlığına Başlandı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim