• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 21 °C

Sarıcakaya’da Kütüphane Açılışı

Sarıcakaya’da Kütüphane Açılışı
Sarıcakaya Anadolu İmam Hatip Lisesi "Kütüphane Haftası" dolayısıyla düzenlemiş olduğu etkinlikle hem okul kütüphanesinin açılışına ev sahipliği...

Sarıcakaya Anadolu İmam Hatip Lisesi "Kütüphane Haftası" dolayısıyla düzenlemiş olduğu etkinlikle hem okul kütüphanesinin açılışına ev sahipliği yaptı hem de katılımcılara kitap okumanın önemini vurgulayan bir dinleti gerçekleştirdi.

Sarıcakaya Anadolu İmam Hatip Lisesi bahçesinde gerçekleştirilen programa İlçe Kaymakamı Neslihan Kısa, Belediye Başkanı Faruk Güler, İlçe Milli Eğitim Müdürü Kürşat Önder Ceylan, İlçe Emniyet Amiri Hasan Duran Tomar, İlçe Garnizon Komutanı Şakir Kiper ve idari müdürler katıldı.

Program, yeni yapılan kütüphanenin açılışıyla başladı. Davetliler okul kütüphanesini gezerek beğenilerini ifade ettiler. Okulun edebiyat öğretmeni ve Kütüphane Kulübünün danışman öğretmeni Filiz Durmaz'ın organize ettiği etkinlik kitap okuma dinletisi ile devam etti. Programda, "okuma" üzerine vurgu yapmak için okul öğrencilerin ve öğretmenlerin seçmiş olduğu kitaplardan alıntılar fon müziği eşliğinde sunuldu. Kulüpte aktif faaliyet gösteren öğrencilere katkılarından dolayı hediyeler verildi.

OKUYUN, DÜŞÜNÜN, UZLAŞIN

Etkinlikte kütüphane kulüp başkanının yapmış olduğu sunumda "kitap okuyorum ve kütüphanemi zenginleştiriyorum" projesi altında yaptıkları bu kütüphanede kitap yolculuklarının kesintisiz olarak devam edeceğini, kurumlardan desteklerini beklediklerini dile getirmiştir. Bu etkinlikte yapılan okuma dinletisinde farklı fikirde olan yazarların eserlerine yer verildi. Kavgalarla yorgun düşen insanoğlunun birbirini anlaması gerektiği vurgulanarak uzlaşmak için yapılması gereken okumalar üzerine vurgu yapıldı. Kütüphane raflarında kavgasız, gürültüsüz yan yana okur bekleyen kitapların okuyucularına "okuyun, düşünün, uzlaşın, birbirinizi anlamaya çalışın, birbirinizin değerlerine, fikirlerine saygılı olun, insanı sevin, barışa uzanın, hayatı güzelleştirin" çağrısı dillendirildi.

Sarıcakaya’da Kütüphane Açılışı

Sarıcakaya’da Kütüphane Açılışı

Sarıcakaya’da Kütüphane Açılışı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim