• BIST 10218.58
  • Altın 2444.587
  • Dolar 32.193
  • Euro 34.7877
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

Şanlıurfa’da Kar Nedeniyle Kırmızı Alarm Verildi

Şanlıurfa’da Kar Nedeniyle Kırmızı Alarm Verildi
Şanlıurfa'da olumsuz hava koşullarının etkili olmasıyla birlikte vatandaşların kar yağışından etkilenmemesi için oluşturulan Krizi Masası, Şanlıurfa...

Şanlıurfa'da olumsuz hava koşullarının etkili olmasıyla birlikte vatandaşların kar yağışından etkilenmemesi için oluşturulan Krizi Masası, Şanlıurfa merkez ve ilçelerde kapanan yolları açmak için yoğun çaba sarf etti.

Merkez ilçe ve mahallelerin yanı sıra yağışın etkili olduğu diğer ilçelerle kırsal mahallelerde yolları ulaşıma açmak için mücadele eden ekipler tuzlama ve kar küreme çalışmalarına devam ediyor. Gün boyunca üç vardiya şeklinde çalışan ekipler, Kriz Masası ve Büyükşehir İletişim Merkezi'ne gelen talepler doğrultusunda akşam saatlerinde hız verdikleri çalışmaları sabaha kadar sürdürdü. Kapanan yolları ulaşıma açan ekipler, Akabe-TOKİ, Şanlıurfa Mardin Çevre Yolu, Otogar, Esentepe-Mehmet Akif İnan Hastanesi, Çocuk Hastanesi, Şehitlik Kavşağı gibi birçok cadde ve bulvarda kar küreme ve tuzlama çalışması yaptı. Kar yağışının devam etmesi sebebiyle aynı caddeleri birçok kez tuzlayıp küreyen Büyükşehir Belediyesi ekiplerine, ilçe belediyeleri de destek verdi. Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı birimlerin teyakkuz halinde olduğu çalışmalar kapsamında 11 greyder, 14 kepçe ve tuzlama çalışması yapan 14 iş makinesi ile 90 personel sahada görev yapıyor. Haliliye, Eyyübiye ve Karaköprü Belediyelerinin de merkezdeki çalışmalara destek verdiği çalışmalar kriz merkezinin kontrolünde devam ediyor.

Öte yandan Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Zabıta Ekipleri, gece boyunca sokaklarda tarama yaparak evi olmayan veya sokakta kalan vatandaşların otellere yerleştirilmesi için çalışma başlattı. Büyükşehir Belediyesi İletişim Merkezi ALO 153 gün boyunca vatandaşlara hizmetini sürdürüyor.

Şanlıurfa’da Kar Nedeniyle Kırmızı Alarm Verildi

Şanlıurfa’da Kar Nedeniyle Kırmızı Alarm Verildi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
    Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim