• BIST 10336.5
  • Altın 2401.232
  • Dolar 32.2653
  • Euro 34.7587
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 24 °C

Şanlıurfa’da Güneydoğu İş Kadınları Zirvesi'nin üçüncüsü yapıldı

Şanlıurfa’da Güneydoğu İş Kadınları Zirvesi'nin üçüncüsü yapıldı
Şanlıurfa'da, ŞUTSO'nun ev sahipliğinde, Güneydoğu İş Kadınları Zirvesi'nin üçüncüsü yapıldı.

Şanlıurfa'da, ŞUTSO'nun ev sahipliğinde, Güneydoğu İş Kadınları Zirvesi'nin üçüncüsü yapıldı. Bir otelde gerçekleşen programa ABD Ankara Büyükelçisi John R. Bass ve eşi Holly Holzer Bass, Adana Amerikan Konsolosu Linda Stuart Specht, ŞUTSO Başkan Vekili Halil Akkaya, KOSGEP İl Müdürü İdris Erkeksoy ve birçok iş kadını katıldı.

Zirveye bu yıl Güneydoğu ve Doğu Anadolu'nun çeşitli şehirlerinden gelen 100 civarı küçük iş sahibi kadın katıldı. Zirve, kendi topluluklarında lider rolü oynayan Güneydoğu Anadolu'da yaşayan kadınların, barış ve refah adına çabalarını sürdürmeye teşvik etmek amacıyla düzenlendi. Zirvede konuşan ABD Ankara Büyükelçisi John R. Bass, "Geçen yıl da bazılarınızla görüşmüştük. Elbette o zamandan bu yana Türkiye'de ve bölgede birçok şey değişti. Maalesef şiddet Türkiye'nin bu bölgesine geri döndü ve daha yoğun olarak geri döndü. Amerikalı dostlarınız da bizler de sizin burada yaşadığınız acıları kalbimizde hissediyoruz. Hepinize üzüntülerimizi iletmek istiyoruz. Kayıplar yüzünden de başınız sağ olsun. Geçtiğimiz yıl da bu ülkede kadınların gücünü gördüm. Yeni işler kurup istihdamlar oluşturarak, eğitimler vererek, toplumu destekleyerek iş bitiren kadınlar gördüm. Bu salonda da karşımda görüyorum. Önümüzdeki iki günde birbirimizi dinleme şansımız olacak. Yeni kontaklar kurabileceksiniz, yeni fikirler edinebileceksiniz, bu yaptığınız önemli işleri nasıl devam ettirebileceğinizle ilgili. Zaten her gün bunları yapıyorsunuz. Aynı zamanda sizi kutlamak adına bu bizim için de bir fırsat. Yani bu ülkenin harika girişimcilerini kutlamak için çünkü kendi işinizi kurup büyütüyorsunuz ama aynı zamanda yeni nesil kadın girişimcilerin de önünü açmış oluyorsunuz. Bu konferans hem biraz kutlamayı da içerecek. Bizim de sürece, tüm Türkiye'ye ve vatandaşlarına bu şekilde adamamızın da bir göstergesi. ABD'nin üç nesildir yaptığı yatırımların, 1946'dan beri yaptığı yatırımların bir göstergesi. Bu yatırımlar Türkiye'nin güvenliği ve refahı adına yapıldı. Bu tarz programları destekliyoruz. Bölgedeki bütün kadınları bir araya getirip kendi destek ağlarınızı oluşturmayı sağlamaya çalışıyoruz. İşinizi büyütmek için yeni metotları öğrenmenizi sağlamaya çalışıyoruz. Tabii ki genç nesil için de bir örnek olmanızı istiyoruz çünkü biz bunun kendimize de yatırım yapmak için önemli bir faktör olduğunu düşünüyoruz. Amerika Birleşik Devletleri'nin tek istediği, bu ülkenin bütün vatandaşlarının barış dolu, refah içinde bir geleceği inşa edebilmeleri. Barışı ve güvenliği sağlamak tabi ki süregelen bir çaba gerektiriyor, çok çalışmayı gerektiriyor ve diyalogu sürdürmeyi gerektiriyor. Bu salondaki hepimiz biliyoruz, bu bölge, çok sebepten ötürü ülkenin geri kalanının ekonomik gelişiminin gerisinde kaldı. Barış ve güvenlik aslında potansiyeli ortaya çıkartmak açısından bu bölgede çok önemli. Güneydoğu, Türkiye'yi bir buçuk yıldır il il gezdim ve çok etkilendim. Vatandaşların bu bölgede yaratıcılığı, dayanıklılığı gerçekten çok etkiledi. Potansiyel de aynı şekilde, çünkü turizm potansiyeli var, yatırım çekme potansiyeli var ve Türkiye'ye, geniş anlamda bölgeye daha bağlanmış potansiyeli var. Tabi sizler gibi kadınları gücü olmasa barış ve güvenliğe ulaşamayız." şeklinde konuştu.

Zirvede konuşan ŞUTSO Başkan Vekili Halil Akkaya da kadınların ekonomiye katılmasının toplumu her yönden güçlendireceğini belirterek, "Bilindiği üzere hükümetimizin 2023 yılında kişi başı 25 bin dolar gelir ile dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasına girme hedefi var. Bu hedefe ulaşabilmek adına atılacak adımların başında ise kadınlarımızın ekonomiye katılmalarının desteklenmesidir. İnanıyoruz ki kadınlarımızın sağlıkta, eğitimde, ekonomik alanda ve sosyal hayatta olmaları toplumu her yönünden güçlendireceği gibi hedeflere ulaşılmasında da önemli bir destek unsuru olacaktır. Kadınlarımıza istihdam sağlanması adına bütün sektörlerin ve herkesin eşit bir vizyon ortaya koymasını bekliyoruz. Kadınlarımızın toplum içindeki gücünün farkındayız. Biz ŞUTSO olarak kadınlarımızın çalışmalarını destekliyoruz." dedi. Öte yandan, İş Kadınları Zirvesi'nin ilk iki ayağı Diyarbakır'da yapılmıştı. Toplantı basına kapalı olarak devam etti.

Cihan

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
    Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim