• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 18 °C

Şanlıurfa’da Gıda Tarım Ve Hayvancılık Fuarı Açıldı

Şanlıurfa’da Gıda Tarım Ve Hayvancılık Fuarı Açıldı
Şanlıurfa Ticaret Borsası ve Start Fuarcılık Firması tarafından organize edilen "Şanlıurfa Gıda Tarım ve Hayvancılık Fuarı" ziyaretçilere kapılarını...

Şanlıurfa Ticaret Borsası ve Start Fuarcılık Firması tarafından organize edilen "Şanlıurfa Gıda Tarım ve Hayvancılık Fuarı" ziyaretçilere kapılarını açtı.

Şanlıurfa Ticaret Borsası ev sahipliğinde ve Start Fuarcılık firmasının organizasyonuyla bu yıl 3.'sü düzenlenen "Şanlıurfa Gıda Tarım ve Hayvancılık Fuarı" Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakan Yardımcısı Mehmet Daniş'in katılımlarıyla ziyaretçilere kapılarını açtı.

Doğu ve Güneydoğunun en büyük tarım fuarında açılış konuşmalarını yapan Şanlıurfa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kaya, Şanlıurfa'nın tarımdaki yerine değinerek tarım potansiyeli hakkında bilgiler verdi. Şanlıurfa'daki tarım alanının 12 milyon dekar olduğunu belirten Kaya, "Şanlıurfa'da sulanan alan 4.9 milyon dekar, çiftçi sayısı 55 bindir. Buğday tarımının yapıldığı alan 3.1 milyon dekar, 2.4 milyon alanda arpa, 1.1 milyon dekarda ise mercimek tarımı yapılmaktadır. Şanlıurfa'nın tarımsal üretim değeri 6.9 milyon TL'dir" diye konuştu. Şanlıurfa tarım alanlarıyla çok zengin bir şehir bunun yanında Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanımız Faruk Çelik Şanlıurfa milletvekili, Şanlıurfa için büyük bir fırsat diye sözlerine başlayan Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakan Yardımcısı Mehmet Daniş, "Sayın Bakanımız Faruk Çelik göreve gelir gelmez bölge toplantıları düzenlemeye başladı. 7 bölgede 7 toplantı yapacaktık ama biliyorsunuz ilk toplantımızı biz Urfa'da yaptık. Geçen haftada 4.'sünü Karadeniz'de yaptık. Türk tarımının bütün problemlerini sahada gerçekten toprağı işleyen çiftçilerimizle tartışmış, konuşmuş olacağız. Yani atalarımızın dediği gibi tarlada iziniz varsa ambarda yüzünüz olur. Malumunuz önceden tarlada izi nasıl bırakıyorduk kara sabanla bırakıyorduk, çapa ile bırakıyorduk. Şimdi çok teknolojik tarım makineleri ile tarım yapmak durumundayız. Bereket hikmetten doğar. Hikmette bilgidir. Eğer siz zamanın en teknolojik aletine, bilgisine ve tecrübesine sahip olabilirseniz daha fazla daha kaliteli ürün elde edebilirsiniz" dedi.

Konuşmaların ardından kurdele kesilerek, protokol fuar alanını gezdi. Şanlıurfa Valilik ve SGK binalarının arkasında bulunan Cumhuriyet Meydanında açılan Gıda Tarım ve Hayvancılık Fuarı 3- 6 Mart tarihlerinde 10.00 - 19.00 saatleri arasında ziyaret edilebilecek.

Şanlıurfa’da Gıda Tarım Ve Hayvancılık Fuarı Açıldı

Şanlıurfa’da Gıda Tarım Ve Hayvancılık Fuarı Açıldı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim