• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 21 °C

Şanlıurfa’da Gazeteciye Tehdide Tepki

Şanlıurfa’da Gazeteciye Tehdide Tepki
Şanlıurfa Gazeteciler Derneği yaptığı bir haber dolayısıyla tehdit edildiği iddia edilen Şanlıurfa'daki bir haber sitesinin yanında olduklarını ifade...

Şanlıurfa Gazeteciler Derneği yaptığı bir haber dolayısıyla tehdit edildiği iddia edilen Şanlıurfa'daki bir haber sitesinin yanında olduklarını ifade ederek tehdidi kınadığını duyurdu.

Şanlıurfa Gazeteciler Derneği tarafından yapılan açıklamada, kentteki bir internet sitesinin yaptığı bir haber nedeniyle çalışanların tehdit edildiği belirterek, yaşananlara tepki gösterdi. Açıklamada, "Şanlıurfa'da faaliyet gösteren bir internet sitesinde önceki gün yayımlanan ve kamuoyunu bilgilendirmeyi amaçlayan araştırma haberiyle ilgili yetkililerin konunun üzerine eğilmesi amaçlanmış ve ilgili kurumun sorunlarının giderilerek Şanlıurfa halkına daha iyi hizmet edebilmesi için tedbirlerin alınması hedeflenmiştir. Kişileri hedef almayan bu haber sonrası ilgili kurumdan iki üst düzey yetkili bir kişi basın kuruluşuna gelerek yapılan haber ile ilgili olarak internet haber sitesinin çalışanlarını tehdit etmiştir. Kişi ve kuruluşların yayımlanan haberler üzerine açıklama, tekzip ve adli mercilere başvuru gibi yasal yolları açıkken tehdidin seçilmesi düşündürücüdür. Basın mensuplarına ve kuruluşlarına yönelik bu tür tehditlerin Anayasayla teminat altına alınmış olmasına rağmen bu davranışın basın özgürlüğüne yönelik büyük bir tehdit oluşturduğu kuşkusuzdur. Bu tür saldırı ve tehditler halkın haber alma özgürlüğünü de tehdit etmektedir. Anayasanın, basın hürriyetini teminat altına alan 28'inci maddesi, aynı zamanda devleti basın ve haber alma hürriyetlerini sağlayacak tedbirleri almakla yükümlü kılmıştır. Şanlıurfa Gazeteciler Derneğine bağlı tüm basın kuruluşları ve çalışanlar olarak internet sitesi sahibi ve çalışanlarının yayındayız. Medya kuruluşlarına yönelik yapılan tehditlerin önlenmesi için ilgili kurum ve kuruluşlara başvurular yapılmış olup, gereğinin ifası istenmiştir" ifadelerine yer verildi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim