• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 15 °C

Şanlıurfa’da Domuz Gribiyle İlgili Açıklama Yapıldı

Şanlıurfa’da Domuz Gribiyle İlgili Açıklama Yapıldı
Şanlıurfa Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği tarafından kentteki domuz gribi vakalarıyla ilgili basın açıklaması yapıldı.

Şanlıurfa Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği tarafından kentteki domuz gribi vakalarıyla ilgili basın açıklaması yapıldı.

Şanlıurfa'da domuz gribi vakalarının görülmesi üzerine Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği bir basın açıklaması düzenleyerek vakalar ve son durum hakkında bilgi verdi.

Basın mensuplarının karşısına geçerek son durum hakkında bilgi veren Şanlıurfa Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği Tıbbi Hizmetler Başkanı Uzman Doktor Faruk Günak ve Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Doktor Leman Karaağaç, domuz gribi şüphesi vakalarının bulunduğunu fakat bunun her yılki gibi normal seyrinde olduğunu söyledi.

Konunun büyütülmemesi gerektiğini ifade eden yetkililer, Şanlıurfa'da domuz gribi ile ilgili kesin bir tanı olmadığını, şüphe üzerine tedavi edilen 7 kişiden alınan kan örneklerinin de incelenmek üzere laboratuvara gönderildiğini belirtti. Hastanede birkaç ölüm vakasının yaşandığını fakat bunların domuz gribi ya da herhangi bir enfeksiyondan kaynaklanmadığını belirten yetkililer, ölümlerin farklı nedenlerle, normal şekillerde olduğunu ifade etti.

"ŞANLIURFA'DA DOMUZ GRİBİ ŞÜPHESİ OLAN 7 KİŞİ VAR"

Hastanede dün bir hastanın ölümüyle ilgili yapılan spekülasyonlar olduğunu belirterek konuşmasına başlayan Uzman Doktor Faruk Günak, "Dün hastanemizin acilinde gerçekleşen genç bir hastanın ölümüyle ilgili çeşitli spekülasyonlar yapıldı. O bayan hasta grip nedeniyle vefat etmemiştir. Yapılan tetkikler sonucu farklı bir nedenle vefat etmiştir. Dolayısıyla vefat eden hasta gribal enfeksiyon nedeniyle vefat eden bir hasta değildir. Öncelikle buna açıklık getirelim. Geçmiş yıllara kıyasla ilimizde herhangi bir artış mevcut değildir. Son günlerde havaların da etkisiyle gribal enfeksiyonlar artış göstermiştir fakat bu H1N1 dediğimiz domuz gribiyle ilgili bir durum değildir. Her soğuk algınlığı ya da gribal enfeksiyon H1N1 değildir ancak bize müracaat eden hastalarda bu ön tanıyı da düşünerek gerekli tedbirleri alıyoruz. Mehmet Akif İnan hastanemizde yoğun bakım servisleri ve yataklar ayrılmıştır. İntaniye servisimiz şu anda 16 yatakla hizmet vermektedir. Yaklaşık 5 tane yatak da yoğun bakım servisinde bu hastalar için tahsis edilmiştir. Şüphelenilen bütün vakalardan numuneler alınarak Hıfzıssıhha'ya gönderilmektedir. Buradan gelen sonuca göre tedavisi devam etmektedir. Şüphelenilen vakalara da ilaç tedavisi uygulanıyor. Şu ana kadar şüpheli bir şekilde yatırılıp taburcu edilen 4 tane vakamız mevcut. Ön tanıyla gelip numune alıp hala sonuç alamadığımız hastalarımız var ama bizim hastanemizde daha önce KOAH nedeniyle vefat eden hastamız var. Bunlar gribal enfeksiyon nedeniyle vefat eden hastalar değildir. İlimizde herhangi bir salgın söz konusu değildir. Gribal enfeksiyonlar normal seyrinde devam etmektedir" şeklinde konuştu.

Şanlıurfa'da domuz gribi şüphesiyle tedavi gören kaç hasta olduğunu da açıklayan Günak, "Şüpheli vakamız 7 taneydi ama 4 tanesi taburcu edildi. Şu anda 3 tane şüpheli vakamız var ama sonuç Hıfzıssıhha'dan geliyor. Bu da her şüphelenilen vakanın H1N1 virüsü olduğu anlamına gelmiyor" dedi.

"ŞANLIURFA'DA DOMUZ GRİBİ SALGINI YOK"

Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Doktor Leman Karaağaç ise her yıl kış aylarında grip vakalarında artış olduğunu belirterek," Bu yıl da hava şartlarının soğuk seyretmesi nedeniyle bu sıralar nezle ve grip vakalarında bir artış var. Yalnız gripte bir çok farklı alt grup var. Bunlardan bir tanesi de H1N1 yani halk arasındaki adıyla domuz gribidir. Şu anda bu vaka sayısında bir artış olduğuna dair elimizde bir veri yok. Vakalar var ama her yılki düzeyde bir vaka sayısı var. Biz şüphelendiğimiz vakaları ya ayakta tedavisine başlıyoruz ya da yatması gerekenleri hastaneye yatırarak, eğer serviste takip edilecek hastaysa serviste takip ediyoruz. Bu ilimizde domuz gribi salgını olduğu anlamına gelmiyor. Kesinlikle böyle bir şey yok. Her yılki gibi bir grip vakası artışı var ve bunun bir kısmı da domuz gribi olabilir. Bu doğal bir süreçtir" şeklinde konuştu.

Şanlıurfa’da Domuz Gribiyle İlgili Açıklama Yapıldı

Şanlıurfa’da Domuz Gribiyle İlgili Açıklama Yapıldı

Şanlıurfa’da Domuz Gribiyle İlgili Açıklama Yapıldı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim