• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 13 °C

Şanlıurfa Harran Üniversitesinde 28 Şubat Konferansı Düzenlendi

Şanlıurfa Harran Üniversitesinde 28 Şubat Konferansı Düzenlendi
Tarihe post modern darbe olarak geçen 28 Şubat dönemi ve o dönemde yaşananlar Harran Üniversitesi konferans salonunda öğrencilerle gerçekleştirilen toplantıyla...

Tarihe post modern darbe olarak geçen 28 Şubat dönemi ve o dönemde yaşananlar Harran Üniversitesi konferans salonunda öğrencilerle gerçekleştirilen toplantıyla aktarıldı.

Harran Üniversitesi Osmanbey Kampüsü Ziraat Fakültesi konferans salonunda gerçekleştirilen konferansta 28 Şubat darbesi ve o dönemde yaşananlar ele alındı. Çok sayıda öğretim üyesi ve öğrencinin katıldığı konferansta açılış konuşmasını İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Abdullah Çelik, yaptı. Çelik, 28 Şubat döneminde doktora öğrencisi olduğunu anımsatarak, 28 Şubat darbesinin başta İslami kesimi olmak üzere tüm ülkeyi çok kötü etkilediğini söyledi.

"HİÇ KİMSE MÜSLÜMANI MAĞDUR EDEMEZ"

28 Şubat'ta Müslümanların çok kötü etkilendiği söylemlerine karşılık Öğretim Görevlisi Mustafa Sami Çetin, Müslümanı kimsenin mağdur edemeyeceğini ifade etti. Çetin, "28 Şubat üzerinden 18 yıl geçti, bunun yanında benim üniversiteden kovulmamın üzerinden 17 yıl geçti, fakat bunlara rağmen mağdur ifadesini kabul etmiyorum. Hiç kimse Müslümanları mağdur edemez. 28 Şubat döneminde başörtülü kızlarımızın soruşturmalarında ceza vermediği için kendisine verilen kınama cezalarının sayısını dahi bilemiyorum. Şu an sadece dört tanesini bulabildim. Ben o zaman öğrencilerime ceza verilmesi önerisinde bulunmadım, bugün de olsa yine aynı tutumu sergilerim, burada bir şeyin altını çizmek istiyorum, üniversiteye gelen bir genç kızın başı kapalı veya açık olmasını sorgulayacak durumda değiliz. Bizim görevimiz burada bir şeyleri paylaşabilmek, bilgi verebilmek, maalesef o süreçte tersi yapıldı. O dönemde olan olaylarda sadece biz kaybettik, bu ihtilali yapanlar, darbeyi yapanlar bize de zarar verdiler. Bu konuda mağduriyetler var ama aslında bu ülkenin geleceğine zarar verdiler" diye konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim