• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 16 °C

Sanatçı Musa Eroğlu’nun heykeli dikilecek

Sanatçı Musa Eroğlu’nun heykeli dikilecek
Türk Halk Müziğinin önde gelen seslerinden Musa Eroğlu'nun doğup büyüdüğü memleketi Mersin'in Mut ilçesinde adına yaptırılan "Musa Eroğlu Sevgi Parkı'na...

Türk Halk Müziğinin önde gelen seslerinden Musa Eroğlu'nun doğup büyüdüğü memleketi Mersin'in Mut ilçesinde adına yaptırılan "Musa Eroğlu Sevgi Parkı'na 3 metre yüksekliğinde heykeli dikilecek.

Mut Belediyesi tarafından yapımı gerçekleştirilen Musa Eroğlu'nun heykeli tamamlandığında sağ elinde sanatçının bağlaması sol elinde ise barış güvercini olacak. Doç. Dr. Mutluhan Taş'ın proje yöneticiliğinde yaklaşık 4 ay süren çalışmanın sonucunda tamamlanacak. Musa Eroğlu heykelinin açılışı 20 Mart Pazar günü sanatçı adının verildiği "Musa Eroğlu Sevgi Parkı'nın açılışı ile birlikte gerçekleştirilecek.

Mut Belediye Başkanı Nebi Yılmaz ve Mut malkının katılımıyla gerçekleştirilecek açılış töreninde, Sanatçı Musa Eroğlu ile birlikte sanatçı dostları Güler Duman, Latif Doğan ve Yüksel Didikoğlu'nun da katılacağı bir halk konseri verilecek.

Musa Eroğlu, doğup büyüdüğü topraklarda adını taşıyan Sevgi Parkı'nın ve heykelinin yapılmasının kendisini çok onurlandırdığını ifade etti. Eroğlu "Şahsım adına onur ve gurur verici bir şey. Adımın sevgi ile yan yan kullanılması beni daha da fazla mutlu etti." dedi.

Mut Belediye Belediye Başkanı Nebi Yılmaz da, "Bu topraklarda doğup büyümüş olan büyük değerimiz Musa Eroğlu'nun adını sonsuza kadar yaşatmak bizim için büyük bir mutluluk ve gurur kaynağıdır. Gelecek nesillerde Türk Halk Müziğine büyük katkılar sağlamış olan Musa Eroğlu'nu sonsuza dek unutmayacak." diye konuştu.

Türkiye'de ilçeler bazında en büyük olma özelliğindeki ve 54 bin 977 metrekare büyüklüğündeki "Musa Eroğlu Sevgi Parkı'nın içerisinde 21 bin 600 metrekare büyüklüğünde dünyanın zemine işlenmiş en büyük Türk Bayrağı'nın yer alırken ayrıca tenis kortu, basketbol ve voleybol sahası, futbol stadyumu, çocuk oyun alanları, yürüyüş yolları, Kuvay-i Milliye Anıtı ve sosyal tesisler bulunuyor.

Cihan

Sanatçı Musa Eroğlu’nun heykeli dikilecek

Sanatçı Musa Eroğlu’nun heykeli dikilecek

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim