• BIST 9716.77
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 18 °C

Samsunspor’un Gözü Yükseklerde

Samsunspor’un Gözü Yükseklerde
Samsunspor Teknik Direktörü Engin Korukır, "Göreve geldiğimde 6. ile aramızdaki puan farkı 9'du, 2 puana indi. Şimdi ise 2. sıradaki takımla aramızda...

Samsunspor Teknik Direktörü Engin Korukır, "Göreve geldiğimde 6. ile aramızdaki puan farkı 9'du, 2 puana indi. Şimdi ise 2. sıradaki takımla aramızda 9 puan kaldı. Bakalım neler olacak" dedi.

Kırmızı-beyazlı takımda, Teknik Direktör Korukır, bugün gerçekleşen antrenman öncesinde önemli açıklamalarda bulundu. Art arda alınan 3 galibiyeti ve takımın hedefi hakkında demeçler veren deneyimli teknik adam, bundan sonra her maçın 6 puan değerinde olduğunu ifade etti.

"BUNDAN SONRAKİ HER MAÇ 6 PUAN DEĞERİNDE"

Galibiyetler ile takımın moralinin yerine geldiğini belirten Korukır, "Galibiyetler gelince takımın keyfi ve direnci de artıyor. Şimdi ligi yeniden başlamış gibi düşünüyoruz. Ligin boyu ne kadar kısalmış olsa da alacağımız puanların değerli olduğunu düşünüyoruz. Her maça ayrı bir şekilde konsantre olmamız lazım. Bundan sonra içeride ve deplasmanda diye maçları ayıramayacağız. Çok önemli puanlara ihtiyacımız var. Olası puan kayıpları moral ve motivasyon için bizim takımımızı olumsuz etkileyebilir. Yolumuza devam edeceğiz. Bakalım nereye kadar gidebileceğiz. Şu anda gidişatımız iyi. Sıkıntımız yok, sakat olan da hasta olan da çıkıp düz koşu da olsa antrenmanda yer alıyor. İyi bir bütünlük içerisindeyiz" diye konuştu.

"HER MAÇ 6 PUAN DEĞERİNDE"

Bundan sonra oynayacakları her maçın 6 puan değerinde olduğunun altını çizen Korukır, sözlerine şöyle devam etti:

"Bu girdiğimiz zorlu periyot bizim için bir avantajdır. Hep rakiplerimizle oynayacağız. Kazandığınız zaman onları geride bırakıp, siz üst sıralara çıkıyorsunuz. Bizim bu hafta alacağımız 3 puan çok değerli olacak. Ama matematik de yapmamız lazım. 4 maçta 12 puan alırsak süper olur. Bu 4 maçtan 6 puan almayı kabul etmiyoruz. 7-8 puan alırsak da bizim için iyi olacak. Çünkü artık herkes birbiriyle oynayacak. Özellikle bu hafta herkes beraber kaldı, biz kazandık. Geçen hafta da bize yarayan sonuçlar alındı. Göreve geldiğimiz zaman 6. sıradaki takımla aramızdaki puan farkı 9'du, şimdi 2 puana düştü. Şimdi ise 2. sıradaki takım ile aramızda puan farkı 9. Bakalım neler olacak."

MUSTAFA SEVGİ: "ÇOK ÖNEMLİ BİR SÜRECE GİRDİK"

Galibiyet serisi ile moral depoladıklarını dile getiren deneyimli orta saha oyuncusu Mustafa Sevgi, "Şu anda işler gerçekten çok yolunda gidiyor. Bundan öncede içeride oynadığımız bütün maçlarda rakibe karşı çok üstün bir futbolumuz vardı ama golü bulamıyorduk. Bu maçta da ardı ardına golleri bulunca Samsunspor gerçek kimliğini gösterdi. İnşallah sezon sonuna kadar bu oyunumuzu devam ettirip iyi yerlere geleceğimizi düşünüyorum. Şu anda çok önemli bir sürece girdik. Rakiplerimizle maçlar oynayacağız. Antep'te şu anda rakibimiz gibi gözüküyor. Orada elimizden geleni yapıp puanlarla dönmeye çalışacağız" şeklinde konuştu.

N'DİAYE: "BİZİMLE OYNAMAKTAN KORKACAKLAR"

Alınan galibiyetlerin diğer takımları korkuttuğunu söyleyen ve bütün maçlarda ilk 11'de görev alan N'Diaye, "Kötü bir 6 haftalık periyot geçirdik. Bu kötü zamandan sonra morallerimiz bozuktu ama çok güzel bir şekilde tekrar geri döndük. Peş peşe galibiyetler aldık. Bende bunun bir parçası olmaktan mutluyum. Tüm takımlar tekrar Samsunspor'u düşünmeye başladılar. Bizimle oynayacak olmaktan korkacaklar. Bizi daha ciddiye alacaklar. Biz de kendimize güveniyoruz. Çalışmalarımızı ona göre devam ettiriyoruz" ifadelerini kullandı.

KILIÇKAYA: "ŞU ANDA FARKLI YERLERDE OLABİLİRDİK"

Toparlanma sürecine daha erken girdikleri taktirde daha iyi durumda olabileceklerini vurgulayan başarılı savunma oyuncusu Fatih Kılıçkaya ise, "Kötü bir seriden sonra güzel bir seriye başladık. Aynı şekilde devam etmek istiyoruz. Bize yakışanın bu olduğunu düşünüyoruz. Kaliteli bir ekibiz ama bazı psikolojik sorunlardan sonra üst üste alınan mağlubiyetler ve beraberliklerle birlikte takım biranda toparlayamadı. Bu süreyi daha erken bitirmiş olabilseydik şu anda daha farklı yerlerde olurduk. Hiçbir şey için gel kalınmış değil. Tekrar hedefimize doğru yaklaşıyoruz. Yukarı sıraları yakalayacak çok az puanlar kaldı. Orayı yakalayacak gücümüzün olduğuna takım olarak inanıyoruz. Şu an takımda çok güzel bir ortam var. İnşallah böyle devam eder" açıklamalarında bulundu.

ANTRENMANDAN NOTLAR

Kırmızı-beyazlı ekip, hafta sonunda karşılaşacağı Gaziantep Büyükşehir Belediyespor maçı hazırlıklarını öğlen saatlerinde Nuri Asan Spor Tesisleri'nde yaptığı tek antrenman ile sürdürdü. Antrenmana sezonu kapatan Ercan Yazıcı hariç bütün futbolcular katıldı. Geçtiğimiz günlerde trafik kazası geçiren Burhan Arman da takımla beraber çalışmalarda yer aldı. Düz koşu ve ısınma hareketleriyle başlayan idman, 5'e 2 top kapma çalışması ile devam etti. Futbolcular, antrenmanı taktik ve şut çalışmaları ile sonlandırdı.

Samsunspor’un Gözü Yükseklerde

Samsunspor’un Gözü Yükseklerde

Samsunspor’un Gözü Yükseklerde

Samsunspor’un Gözü Yükseklerde

Samsunspor’un Gözü Yükseklerde

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim