• BIST 9915.62
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 24 °C

Samsun Golf Sahası 18 Çukura Çıkıyor

Samsun Golf Sahası 18 Çukura Çıkıyor
Samsun'da Batıpark alanına yapımı devam eden golf sahasını Türkiye Golf Federasyonu Başkanı Ahmet Ağaoğlu ile birlikte gezen Büyükşehir Belediye Başkanı...

Samsun'da Batıpark alanına yapımı devam eden golf sahasını Türkiye Golf Federasyonu Başkanı Ahmet Ağaoğlu ile birlikte gezen Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, 9 çukurlu sahayı 18 çukura çıkaracaklarını ve uluslararası saha yapmayı planladıklarını söyledi.

Golf seçmeleri için Samsun'a gelen Türkiye Golf Federasyonu Başkanı Ahmet Ağaoğlu, seçmeler sonrası Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz ile birlikte golf sahasında incelemelerde bulundu.

Başkan Yılmaz ile birlikte golf arabasıyla golf antrenman sahasını gezen Ağaoğlu, "Cumhuriyetin, kurtuluş mücadelesinin fitili Samsun'dan ateşlendi. Öyle görünüyor ki golfün de fitili buradan ateşleniyor" dedi.

AĞAOĞLU: "GOLF HALK SPORUDUR"

1 sene önce düşünülen golf sahasının neredeyse bittiğini ifade eden Ağaoğlu, "Bir sene önce 28 Şubat tarihinde başkanımız bu araziyi bize göstermişti. Şu anda düşünce olarak başlayan bir arazinin üzerindeyiz. Neredeyse tamamına yakını bitmiş bir golf sahasının üzerindeyiz. Bu gerçekten dünyada bir rekor. Mayıs ayında proje çizimi başlayacak. 6-8 ay süre içerisinde dolgusu şekillendirmesi, çim ekimi, sulama sistemi ile 9 çukurlu golf sahası hizmete hazır hale gelecek. 1 Temmuz tarihinde bir aksilik olmazsa Türkiye Golf Federasyonu Federasyon Kupası müsabakası ile Samsun'daki sahamız hizmete girmiş olacak. Dünyadaki golf sahalarının yarıdan fazlası halk tipi golf sahasıdır. Bunları da dünyanın her yerinde belediyeler yapar. Golf zengin sporu değildir, golf halk sporudur. Başkanımız Yusuf Ziya Yılmaz da Türkiye'de bir ilki bu şekilde gerçekleştirdi. Aynı zamanda dolgu alan üzerine yapılan ilk golf sahasıdır. Karadeniz'in ilk golf sahası ve İşitme Engelliler 2017 Olimpiyatları'na yetişmesi açısından da golf de işitme engelliler olimpiyatlarına girecek. Bu aynı zamanda olimpiyatın tarihinde de ilk olacak. Golf sahasını Samsun'dan gören Trabzon da bu işe el attı" diye konuştu.

"YUSUF BAŞKAN TÜRKİYE'DE BİR İLKİ GERÇEKLEŞTİRDİ"

Samsun Golf Sahası'nın tamamlanma süresinin bir rekor olduğunu belirten Ağaoğlu, "Bundan 1 sene önce düşünce olarak başlayan bir arazinin üzerindeyiz. Neredeyse tamamı bitmiş bir golf sahasının üzerindeyiz. Abartmıyorum dünyada bir rekor. Yani Mayıs ayında proje çizimi başlayacak hemen hemen 6 ayda diğer çalışmalar yapılacak. Neredeyse hizmete hazırlanacak. Mart ayının 3'üncü haftasında final ekimi yapacağız. Daha sonrada 1 Temmuz'da da Federasyon Kupası Müsabakası oynanacak. Ben Yusuf başkanıma çok teşekkür etmek istiyorum. Çünkü gerçekten bir fitili ateşledi. Golf zengin sporu değil bir halk sporudur. Türkiye'de de sayın başkanım bir ilki gerçekleştirdi" şeklinde konuştu.

"GOLFÜN FİTİLİ SAMSUN'DAN ATEŞLENDİ"

2017 İşitme Engelliler Olimpiyatları'nı da hatırlatan Ağaoğlu, "2017 İşitme Engelliler Olimpiyatları tarihinde de golf ile girileceği için yine bir ilk olacak. Önümüzdeki haftada büyük ihtimal Trabzon'da da golf sahası inşaatı başlayacak. Tabi bütün bu çalışmalar Sayın Bakanımızın Akif Çağatay Bey'in döneminde gerçekleşmesi bir tesadüf değildir. Sayın Bakanımızın bu işe Samsun'dan başlaması yanlış anlaşılmamalıdır. Burada yıllardır çok büyük bir çaba var ve talimatıdır 2017 İşitme Engellileri olimpiyatlarına yetişmesi. Bugün ilk seçmelerimizi de yaptık. Cumhuriyetin, kurtuluş mücadelesinin fitili buradan ateşlendi. Öyle görünüyor ki golfun de fitilini Samsun ateşledi" ifadelerini kullandı.

YILMAZ: "SAMSUN 18 ÇUKURLU ULUSLARARASI SAHA OLUYOR"

9 çukur olan Samsun Golf Sahası alanının 18 çukura çıkartılacağının müjdesini veren Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, şöyle konuştu:

"Biz klasik anlamda deniz dolgusu yapmayı planlarken, Bakanımız, Valimiz ve Federasyon Başkanımızın desteğini görünce biz bu işi göze almalıyız dedik ve 420 dönüm alanı 7-8 ayda denizi doldurduk. 420 dönümün 300 dönümüne 9 çukur koyduk. Şimdi de 18 çukura çıkararak, uluslararası saha yapmayı planlıyoruz. 9 çukurda Temmuz ayında yapılacak olan Federasyon Kupası müsabakası oynanacak. 18 çukurda da İşitme Engelliler Olimpiyatları'na yetiştirmeye çalışacağız. Her şey insanlar için. Her şey spor kenti olan Samsun için."

"SAMSUN GOLFU KENDİSİNE YAKIŞTIRDI"

Golfün Samsun'a yakıştığını vurgulayan Yılmaz, "Samsun, Türkiye'nin gelişmiş şehirlerinden oldu. Dünyada da gelişmiş şehirlerde golf var. Türkiye'de golf henüz halk sporu gibi algılanmıyor. Ama dünyanın gelişmiş şehirlerinde sokaklarda çocuklar golf oynuyor. Samsun gelişmişlik düzeyinde Türkiye'nin en gelişmiş bir şehri olarak golfü kendisine yakıştırdı" şeklinde konuştu.

Samsun Golf Sahası 18 Çukura Çıkıyor

Samsun Golf Sahası 18 Çukura Çıkıyor

Samsun Golf Sahası 18 Çukura Çıkıyor

Samsun Golf Sahası 18 Çukura Çıkıyor

Samsun Golf Sahası 18 Çukura Çıkıyor

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim