• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 14 °C

Samsun anlatılmaz görülmesi lazım

Samsun anlatılmaz görülmesi lazım
Tatil dediğimiz zaman her ne kadar aklımıza dinlenmek gelse de yeni yerler keşfetmek ve ülkemizin dört bir yanını görmeye çalışmak her zaman daha büyük bir kazanç sağlayacaktır.

Bu kadar farklı olan çalışmalar içinde Karadeniz turu en çok tercih edilen noktalardandır. Samsunspor dediğimizde de aklımıza gelebilecek olan ve Karadeniz’in en kalabalık ili olan Samsun şehri, birçok güzelliği ve tarihi ile merak konusu olabilmektedir. Üstelik son zamanlarda yapılan yeni gelişmeler ile Samsun’un gelişmiş bir şehir olduğunu da anlayabilmekteyiz. 

Tarihi güzelliklerinden bahsetmek için ilk önce Atatürk’ün Samsun’a ayak bastığı zamanlara geri dönebileceğimizi söyleyebiliriz. Bu günün anısını ölümsüzleştirmek için yapılmış olan Onur Anıtı hem spor kulübünün armasına işlenmeyi başarmış hem de anıt olarak şehrin merkezine kondurulmayı başarmıştır. Onur Anıtı yanındaki İlk Adım Anıtı sayesinde de bu günü anlatmak için yeterli bir simge haline gelmiştir. Doğal güzellik arayanlar için ise en çok ziyaret edilen yerlerin başında Tekkeköy Mağaraları gelmektedir. Samsun haber başlıklarından edinilen bilgilere göre bu mağaranın çok eski zamanlardaki kalıntıları da barındırdığı görülmektedir. Hem tarih hem de güzellik bakımından turistler tarafından da sevilen bir yer olduğu görülmektedir. 

Eski zamanlara geri döndüğümüz zaman Samsun’da hem Müslümanların hem de Hristiyanların yaşadığını görebilmekteyiz. Bu sebeple şehir merkezine yakın bir yerde bulunan Katolik Kilise’sinin o zamanlarda ibadethane olduğunu görmekteyiz. Günümüzde ise sadece ziyaret edilebilen mekanlardan biri olarak görülmektedir. Samsun Atatürk Parkı da yine güzelliği ile tarihi yansıtmayı başarabilmektedir. Atatürk’ün akla gelmesini sağlayan bu park sayesinde kültürümüzü öğrenmeye gelen yabancı turistler de bilgi sahibi olabilmektedir. Cami olarak da çok eski zamanlardan günümüze gelen onlarca eser bulunmaktadır. 

 

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim