• BIST 8718.11
  • Altın 2245.316
  • Dolar 32.3297
  • Euro 35.1766
  • İstanbul 7 °C
  • Ankara 2 °C
  • İzmir 7 °C

"Şampiyon Ali" mezarı başında anıldı

"Şampiyon Ali" mezarı başında anıldı
Çukurova Gazeteciler Cemiyeti (ÇGC) ile Türkiye Spor Yazarları Derneği Adana Şubesi (TSYD) ve Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği (TÜFAD) Adana Şubesi'nin...

Çukurova Gazeteciler Cemiyeti (ÇGC) ile Türkiye Spor Yazarları Derneği Adana Şubesi (TSYD) ve Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği (TÜFAD) Adana Şubesi'nin kurucu üyesi Ali Hoşfikirer, vefatının 6. yıldönümünde Kabasakal Mezarlığı'ndaki kabri başında anıldı.

Türk futboluna büyük hizmetler veren, Adanaspor ile Adana Demirspor'un yanı sıra bir kaç takımı şampiyon yapan teknik direktör Ali Hoşfikirer için düzenlenen anma töreninde ailesi, dostları, sevenleri ve spor camiasının ileri gelenleri bir araya geldi.

Törende ilk olarak ÇGC Başkanı Cafer Esendemir bir konuşma yaptı. Esendemir, Ali Hoşfikirer, gazeteciliğinin yanı sıra sporcu kimliğiyle öne çıktığını belirterek, "Türk futboluna önemli katkılarda bulunan Hoşfikirer ağabeyimiz, Adanaspor ve Adana Demirspor'un dışında bir çok kulüple de defalarca şampiyonluklar yaşamış, futbolseverler tarafından da Şampiyon Ali olarak adlandırılmıştı. Cemiyetimizin dışında Türkiye Spor Yazarları Derneği Adana Şubesi ve Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği Adana Şubesi'nin de kurucu üyeliğinde bulunan Ali ağabeyimiz, yaşamı boyunca yol gösterici ve eğitici kimliğiyle de dikkat çekmişti. Türk Futboluna yaptığı katkılar asla unutulmaz" dedi.

Bundan 6 yıl önce vefat eden Ali Hoşfikirer'i kelimelerle anlatmanın yetersiz kaldığını ifade eden Esendemir, "Kendisini ve hizmetlerini asla unutmayacağız. Ruhu şad olsun. Kendisine Allah'tan rahmet, ailesine ve sevenlerine de başsağlığı diliyorum" şeklinde konuştu.

Büyükşehir Belediyesi adına söz alan Başkan danışmanı Ahmet Özlü de Ali Hoşfikirer'i çok yakından tanıdığını, sporcu ve gazeteci kimliğinin yanı sıra çok iyi bir dost olduğunu belirterek, rahmet diledi.

TSYD Adana Şube Başkanı Kurtul Çakın da, Ali Hoşfikirer'in Türk futboluna gerek kalemiyle ve gerekse de bilgi ve enerjisiyle hizmet verdiğini, genç yetenekleri Türk futboluna kazandırdığını, renkli kişiliğiyle herkesi kendisine bağladığını söyleyerek, "Ali Hoşfikirer'i anlatmak yetmez, birlikte yaşanmışlık gerekir. Kendisini asla unutmayacağız. Ruhu şad, mekanı cennet olsun" diye konuştu.

Anma törenine Adana Demirspor camiasının sevilen isimlerinden İlhan Demirdal, Adanaspor ve Adana Demirspor'un eski oyuncuları, Ali Hikmet Aydınoğlu, futbol antrenörleri ile Ali Hoşfikirer'in ailesi ve çok sayıda seveni katıldı.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim