• BIST 9915.62
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 21 °C

Samgaz Alt Yapısını Online Sisteme Taşıdı

Samgaz Alt Yapısını Online Sisteme Taşıdı
SAMGAZ Doğal Gaz Dağıtım A.Ş. Müşteri Hizmetleri Müdürü Esra Göktepe, online sistem entegrasyonlarının tamamlandığını söyledi.

SAMGAZ Doğal Gaz Dağıtım A.Ş. Müşteri Hizmetleri Müdürü Esra Göktepe, online sistem entegrasyonlarının tamamlandığını söyledi.

SAMGAZ bünyesinde kullanılan otomasyon sistemlerinin geliştirildiğini ve artık yapılan her işlemin online olarak an ve an takip edildiğini vurgulayan Göktepe yaptığı açıklamada, "Sayaç okumaları, saha işlemleri, sayaç değişim işlemleri vesair bütün faaliyetler için online olarak sistem üzerinden iş emri oluşturulmakta ve sahadaki personeller mobil cihazlar ile iş emirlerini görüntüleyerek tamamlamaktadırlar. Sahada gerçekleştirilen işlemler de anlık olarak sistemimize yansımaktadır. İş süreçleri kapsamında yapılan değerlendirmeler ile gerek duyulan iş emirleri fotoğrafları ile birlikte sistemimizde otomatik olarak arşivlenmektedir. Ayrıca son ödeme tarihi geçmiş ve/veya borcundan dolayı geçici olarak doğal gaz arzı durdurulmuş abonelerimizin de abone merkezimize gelmesine gerek kalmaksızın ödemelerini anlaşmalı bankalar, PTT ve Faturamatik işyerleri aracılığı ile yapılabilmektedirler" dedi.

Göktepe "23 farklı kurum ve kuruluş ile faturaların tahsilatları noktasında çalışıyoruz. 21 Aralık 2015 tarihi itibariyle offline bütün işlemler devre dışı kalacaktır. Bu noktada entegrasyon işlemini tamamlayamayan kurumlar da bulunmakta olup abonelerimizin doğal gaz faturalarının alt kısmında yer alan banka bilgilerine dikkat etmeleri ayrıca hesap hareketlerini kontrol etmeleri önem arz etmektedir" açıklamasını yaptı.

2016 yılı itibariyle online sisteme geçemeyecek kurumlar ile protokollerinin 21 Aralık 2015 tarihi itibariyle sonlandırılacağına dikkat çeken Göktepe, müşterilerimizin mağdur olmamaları açısından çalıştıkları kurum bilgilerini "www.samgaz.com.tr" adresinden güncel olarak kontrol edebileceklerinin altını çizdi.

BAĞLANTI VE ABONELİKLERDE 2016 DÖNEMİ

2015 yılı içerisinde bugüne kadar; 12.199 adet bağlantı işlemi gerçekleştirdiklerini, 01 Ocak 2016 tarihi itibariyle ise bağlantı ve abonelik ücretlerinin değişeceğini belirten Göktepe, "Vatandaşlarımız 31 Aralık 2015 tarihine kadar 393TL+KDV bedel ile bağlantı işlemlerini, 443 TL bedel ile abonelik işlemlerini gerçekleştirebilirler. 01 Ocak 2016 tarihi itibariyle ise fiyatlar değişecektir" diye konuştu.

"İNTERNET SAYFAMIZ ÜZERİNDEN ANLIK İŞLEM MÜMKÜN"

"www.samgaz.com.tr" adresi üzerinden de birçok işlemin yapılabildiğine dikkat çeken Göktepe "İnternet sayfamız üzerinde bulunan online işlemler başlığı altından şahsınıza veya kurumunuza ait tüm aboneliklerin; borç bilgilerini görebilir, fatura bilgilendirme sistemine kayıt yaptırabilir, doğal gaz kapama başvurusunda bulunabilir, endeks bildirimi ve fatura son ödeme tarihi değişikliği yapabilirsiniz" şeklinde konuştu.

HANGİ KURUMLAR ONLİNE HANGİ KURUMLAR OFFLİNE

Ödeme notaları hakkında bilgilendirmeler yapan Göktepe açıklamasını şöyle tamamladı: "Akbank, Aktifbank, Alternatifbank Asya Katılım Bankası, Burgan Bank, Denizbank, Faturamatik Ödeme Noktaları, Finansbank, Garanti Bankası, Halkbank, ING Bank, İş Bankası, Kuveyt Türk PTT Bank, Tekstilbank, Türk Ekonomi Bankası Türkiye Finans Katılım Bankası, Vakıfbank, Yapı ve Kredi Bankası, Ziraat Bankası A.Ş.'ye yapılan ödemeler 30-120 saniye arasında sistemimize yansımakta olup bu kurumlar online olarak hizmet vermektedir. Albaraka Türk, HSBC Bank, Şekerbank'a yapılan ödemeler ise bir sonraki iş günü sistemimize yansımakta olup bu kurumların protokolleri sonlandırılacaktır."

Samgaz Alt Yapısını Online Sisteme Taşıdı

Samgaz Alt Yapısını Online Sisteme Taşıdı

Samgaz Alt Yapısını Online Sisteme Taşıdı

Samgaz Alt Yapısını Online Sisteme Taşıdı

Samgaz Alt Yapısını Online Sisteme Taşıdı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim