• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 18 °C

Salihli’de Engeller Bu Proje İle Ortadan Kalkıyor

Salihli’de Engeller Bu Proje İle Ortadan Kalkıyor
Manisa'nın Salihli ilçesinde hayata geçirilen "Gelin Engelleri Birlikte Kaldıralım" projesi ile engelli öğrenciler, hem eğleniyor, hem de engelleri ortadan...

Manisa'nın Salihli ilçesinde hayata geçirilen "Gelin Engelleri Birlikte Kaldıralım" projesi ile engelli öğrenciler, hem eğleniyor, hem de engelleri ortadan kaldırıyor.

Salihli Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü, Salihli Gençlik Merkezi ile Özel İş Eğitim Uygulama Okulu işbirliği ile "Gelin Engelleri Birlikte Kaldıralım" projesi hayata geçirildi. Proje kapsamında engelli öğrenciler, hem eğleniyor, hem de engelleri ortadan kaldırıyor. Manisa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Dr. Savaş Duman, Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Oktay Ayaz ile birlikte projenin hayata geçtiği Özel İş Eğitim Uygulama Okulunu ziyaret ederek, öğrencilere çeşitli hediyeler verdi. Engelli öğrencilerin spor yaptığı alana gidip öğrencilerle sohbet eden Duman, engelli öğrencileri bağrına bastı. Proje hakkında açıklamalarda bulunan Salihli Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Oktay Ayaz "Proje Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde ilçe müdürlüğü olarak 2 ay önce başlattık. Önce spor yapabilecek öğrencilerin tespitleri yapıldı ve daha sonra gönüllü beden eğitimi öğretmenlerimiz tarafından çalışmalara başlandı. Şuan down sendromlu öğrencilere judo ve yürüme zorluğu çekenlere jimnastik olmak üzere futbol, tenis ve basketbol branşlarında eğitim veriyoruz. Çocukların özgüvenini sağlamak için Engelliler Haftası ve Gençlik Haftasında düzenleyeceğimiz programda gösterilerini sergileteceğiz" dedi.

"OKULUMUZ BU PROJE İLE ŞENLENDİ"

Projenin hayata geçirilmesinde emeği geçenlere teşekkür eden Salihli Özel İş Eğitim Uygulama Okulu Müdürü Mehmet Sait Batıhan ise, "Okul olarak sportif faaliyetlerde başarılı bir okuluz. Avrupa şampiyonu ve dünya 2.si olan öğrencilerimiz var. Ancak okulumuzda 200 öğrenci mevcut. Proje ile okulumuz hem renklendi, hem de şenlendi. İnşallah önümüzdeki sezonda projeyi daha genişleyerek devam ettireceğiz" dedi.

"BU ÖRNEK BİR PROJE"

Projeyi yerinde görmek için Salihli Özel İş Eğitim Uygulama Okulunu ziyaret ettiğini ifade eden Manisa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Savaş Duman ise "Engellilerin sporda yaptığı tüm faaliyetler kişisel gelişimlerinde, sosyal uyumlarında ve psikolojik gelişmelerinde çok büyük etkisi var. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü olarak bu alanda yaptığımız çalışmaların meyvelerini artık alıyoruz. Zihinsel engelli çocuklarımız, sporda başarılı olmaya başladı" dedi. Salihli'de hayata geçirilen bu projenin örnek bir proje olduğuna dikkat çeken Duman, "Engelli öğrencilerimiz futbol, basketbol, tenis, masa tenisi, jimnastik ve judo branşlarında eğitim görerek, engelleri spor ile ortadan kaldırıyor. Verdikleri emeğe, azme çok teşekkür ediyorum. Bizler her zaman sizlerin yanınızdayız ve olmaya devam edeceğiz" dedi.

Salihli’de Engeller Bu Proje İle Ortadan Kalkıyor

Salihli’de Engeller Bu Proje İle Ortadan Kalkıyor

Salihli’de Engeller Bu Proje İle Ortadan Kalkıyor

Salihli’de Engeller Bu Proje İle Ortadan Kalkıyor

Salihli’de Engeller Bu Proje İle Ortadan Kalkıyor

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim