• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 16 °C

Salihli’de Camii Ve Kur’an Kursu Hizmete Açıldı

Salihli’de Camii Ve Kur’an Kursu Hizmete Açıldı
Manisa'nın Salihli ilçesinde Türkiye Diyanet Vakfı Salihli Şubesi ve hayırsever vatandaşların katkılarıyla yaptırılan Allahdiyen Mahallesi Hacı Hatice-Hüseyin...

Manisa'nın Salihli ilçesinde Türkiye Diyanet Vakfı Salihli Şubesi ve hayırsever vatandaşların katkılarıyla yaptırılan Allahdiyen Mahallesi Hacı Hatice-Hüseyin Bulut Camii ile Allahdiyen ve Aksoy Mahallesi Kur'an Kursu düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Cami ve Kur'an kursu açılış törenine, Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ, Salihli Kaymakamı Ertan Peynircioğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Ali Rıza San, İl Müftüsü Sinan Cihan, Salihli Belediye Başkan Vekili İbrahim Karaca, Salihli Müftüsü Nurullah Sadıç, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve davetliler katıldı. Salihli'de 5.5 yıldır görev yaptığını ifade eden İlçe Müftüsü Nurullah Sadıç, bu görev süresinde Salihli'ye 23 Kur'an Kursu kazandırdıklarını ve şuan toplam ilçedeki Kur'an kursu sayısının 57'ye ulaştığını, kurslarda ise toplam bin 200 kursiyerin eğitim gördüğünü söyledi. Kur'an kurslarının bir rehabilitasyon merkezi olduğunu dile getiren İl Müftüsü Sinan Cihan, Salihli'nin bu konuda örnek bir noktaya geldiğini ifade etti. Cihan, İl Müftülüğü olarak ayrıca ihtiyaç olan her yere cami ve Kur'an kurslarının açılması için çaba sarf ettiklerini dile getirdi. Allahdiyen ve Aksoy Mahallesi Kur'an Kursu'nun birçok kursiyerin Kur'anı Kerim öğrenmesine vesile olacağını belirten İlçe Kaymakamı Ertan Peynircioğlu ise bu eserin meydana gelmesinde emeği geçen tüm hayırseverlere teşekkür etti.

Türkiye'de Diyanet Vakfı ve hayırseverlerin yardımları ile cami ve Kur'an kurslarının açılışını gerçekleştirdiklerini ifade eden AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ ise "Türkiye'de cübbe giyerek 3 kişinin dokunulmazlığı vardır. Hukukçular, üniversite hocaları ve din adamları cübbe giyer ve dokunulmazlığı vardır. Cübbe giyen din adamlarımıza her zaman saygı gösterelim. Çünkü onlar bizi dinimizi en iyi şekilde öğretiyorlar" dedi. Özdağ, Allahdiyen Mahallesi Hacı Hatice-Hüseyin Bulut Camii ile Allahdiyen ve Aksoy Mahallesi Kur'an Kursu'nun Salihli'ye hayırlı olmasını diledi.

Allahdiyen Mahallesi Hacı Hatice-Hüseyin Bulut Camii ile Allahdiyen ve Aksoy Mahallesi Kur'an Kursu'nun Salihli ve mahalle halkına hayırlı olmasını dileyen Manisa Valisi Erdoğan Bektaş ise "İnsanlık var oldukça dinimizde hep var olacaktır. Bizim her zaman hayırsever ve gönül zenginlerimiz var. Bu cami ve Kur'an kurslarının yapılmasında emeği geçen tüm herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Protokol konuşmalarının ardından Vali Erdoğan Bektaş tarafından Allahdiyen Mahallesi Hacı Hatice-Hüseyin Bulut Camii ile Allahdiyen ve Aksoy Mahallesi Kur'an Kursu'nun yapımında katkısı bulunan hayırseverlere plaket verilirken, açılış kurdelesi de yine protokol üyeleri tarafından kesildi.

Salihli’de Camii Ve Kur’an Kursu Hizmete Açıldı

Salihli’de Camii Ve Kur’an Kursu Hizmete Açıldı

Salihli’de Camii Ve Kur’an Kursu Hizmete Açıldı

Salihli’de Camii Ve Kur’an Kursu Hizmete Açıldı

Salihli’de Camii Ve Kur’an Kursu Hizmete Açıldı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim