• BIST 9716.77
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 16 °C

Sakın Tiyatro ile dalga geçmeyin!

Sakın Tiyatro ile dalga geçmeyin!
Haldun Dormen, 1. Rabarba Tiyatro Festivali kapsamında genç tiyatroseverlerle buluştu.Dormen, "İleride benim gibi çok iş yapın, yaşlanmaya vakit bulamazsınız" dedi.

Haldun Dormen, 1. Rabarba Tiyatro Festivali kapsamında genç tiyatro severlerle buluştu. İzmir Ekonomi Üniversitesi Konferans Salonu’nda gençlere seslenen Dormen, “alaylıların” tiyatrocu olmadığını düşünmenin Türk tiyatrosuyla alay etmek, Adile Naşit, Münir Özkul gibi değerli sanatçıları dışlamak anlamına geldiğini vurguladı.

Sanatçı, son olarak genç tiyatrocu adaylarına şu tavsiyede bulundu: “Hem avukat hem de tiyatrocu olunmaz. Tek bir meslek seçin ama en iyisi olun. Tevazuyu da elden bırakmayın.”

AİLEMDE KİMSE SANATLA İLGİLENMEDİ

İzmir Ekonomi Üniversitesi Konferans Salonu’nda gençlere seslenen Dormen, ailesinde kimsenin sanatla ilgilenmediğini ancak kendisinin tiyatrocu olarak doğduğunu belirterek, "Şov dünyasının içerisinde olmak istiyordum.

Babam, çok modern bir insandı. 50’li yıllarda başarılı bir işadamının çocuğunun tiyatrocu olmasına izin vermesi önemli bir olaydı.

Destek verdi ama benden ’en iyisi’ olmamı istedi" diye konuştu. Dormen, Türkiye’deki tiyatronun bütün baskılara karşın çok iyi durumda olduğunu söyledi. İstanbul’da 300 alternatif tiyatronun bulunduğuna dikkat çeken Dormen, alaylıların tiyatrocu olmadığını düşünmenin Türk tiyatrosuyla alay etmek olduğunu, Adile Naşit, Münir Özkul gibi değerli sanatçıları dışlamak anlamına geldiğini vurguladı.

Dormen Tiyatrosu’nun bir döneme imza attığını, efsaneleşerek o dönemin kapandığını anlatan Dormen, "Tiyatroya hiçbir şey olmaz.

İstendiği kadar kapatmaya çalışsalar, o kendiliğinden fışkırır. Devlet tiyatrolarına da şehir tiyatrolarına da yenilik getirmek gerekiyor.

Kimi sanatçı yıllarca oyun oynamıyor, seslendirme yapıyor. Bir diğeri de sayısız oyunda oynuyor. Tiyatroyu da operayı da kapatmak cinayettir. İzmir’e ve Atatürk’e hiçbir şey olmaz" dedi.

TEKNOLOJİ TİYATROYA GİRMEMELİ

Dizilerde oynamaktan keyif aldığını, teklif gelmesi durumunda nitelikli yapımlarda görev alabileceğini söyleyen Dormen, meslekte en sakıncalı durumun şımarıklık olduğunu ifade etti. Bir mesleğe ’olmak ya da olmak’ şeklinde odaklanılması gerektiğini aktaran Dormen, "Hem avukat hem de tiyatrocu olunmaz.

Tek bir meslek seçin ama en iyisi olun. Tevazuyu elden bırakmamak gerek. İnsanlar, mütevazı olmamayı nasıl başarıyorlar ben onu bilmiyorum! Teknoloji sosyal hayatımızı mahvetti. Teknolojinin o kadar çok tiyatroya girmesine karşıyım. Dekor ve ışık olmuyor o zaman" diye konuştu.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim