• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 17 °C

Sakarya Eğitim Araştırmaları Kongresi Gerçekleşti

Sakarya Eğitim Araştırmaları Kongresi Gerçekleşti
2016 yılında da akademik alanda yaptığı çalışmalarla adından söz ettiren Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Eğitim Bilimleri Enstitüsü düzenlediği kongrelerde...

2016 yılında da akademik alanda yaptığı çalışmalarla adından söz ettiren Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Eğitim Bilimleri Enstitüsü düzenlediği kongrelerde sunulan birbirinden önemli araştırmalarla geleceğe yön vermeyi sürdürüyor.

SAÜ Eğitim Bilimleri Enstitüsü kongre ve sempozyumlara tüm hızıyla devam ediyor. Enstitü tarafından son olarak 5'inci Sakarya Eğitim Araştırmaları Kongresi gerçekleştirildi. Kongreye SAÜ Eğitim Bilimleri Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. Halil İbrahim Sağlam, Enstitü Müdür Yardımcıları Yrd. Doç. Dr. Özlem Canan Güngören ve Yrd. Doç. Dr. Eyüp Çelik'in yanı sıra akademisyenler, doktora, yüksek lisans öğrencileri katıldı. Kongre "Türkçe Eğitimi", "Özel Eğitim", "Sosyal Bilgiler Eğitimi", "Rehberlik Ve Psikolojik Danışmanlık", "Fen Bilimleri Eğitimi", "Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi", başlıkları altında SAÜ Kongre ve Kültür Merkezi'nde 2 ayrı salonda 4 oturum halinde yapıldı. Adeta araştırma rüzgarının estiği kongrede eğitimin geleceğine yönelik önemli araştırmalar ortaya kondu ve sunumlar yapıldı. Geleceğe yön verecek ve yöneticilere yol gösterecek bu çalışmalar ayrıca kitap haline getirilecek.

5. Sakarya Eğitim Araştırmaları Kongresi açılışında konuşan ve tüm katılımcılara teşekkür ederek sözlerine başlayan Doç. Dr. Halil İbrahim Sağlam, Eğitim Bilimleri Enstitüsü'nde 26'sı yüksek lisans (16'sı tezli, 3'ü İkinci Öğretim tezli, 3'ü tezsiz, 4'ü uzaktan eğitim), 6'sı doktora olmak üzere toplam 32 lisansüstü eğitim programında, yaklaşık, bin 400 öğrencinin öğrenim gördüğünü ifade etti. Sağlam, "Yapılması gereken çok iş olmakla birlikte lisansüstü eğitimde geldiğimiz bu seviye üniversitemiz için gurur vericidir" dedi.

Araştırma becerisinin önemine vurgu yapan Doç. Dr. Sağlam, "Lisansüstü eğitim öğretim döneminde araştırma becerisini kazanmaya yönelik olarak aldığı Araştırma Yöntemleri, Veri Analizi gibi derslerde öğrendiklerini uygulamalarına fırsat vermek istiyoruz. Başka bilimsel faaliyetlerden farklı olarak V. Sakarya'da Eğitim Araştırmaları Kongresi'ne bu açıdan bakılmasında fayda olduğu kanaatindeyim. Tez aşamasına geçmeden önce öğrencilerimizden bazıları araştırma becerisini geliştirmeye yönelik fırsatlar bulabilirken bazıları çeşitli nedenlerle böyle bir fırsat bulamamaktadırlar. Tam da bu noktada öğrencilerimize "kendine bir şans ver" demiş oluyoruz. İlk kez bildiri sunma deneyimini yaşayan öğrencilerimiz için kendi evlerinde, kendi üniversitelerinde böyle bir şans yakalamak önemli olsa gerek. Bu kongreyi bunun için çok önemsiyoruz" dedi.

Kongrede ayrıca bir değerlendirme toplantısı yapıldı. Doç. Dr. Halil İbrahim Sağlam, Yrd. Doç. Dr. Özlem Canan Güngören, Yrd. Doç. Dr. Eyüp Çelik, SAÜ Eğitim Fakültesi Öğretim Üyelerinden Doç Dr. Hüseyin Çalışkan ve Yrd. Doç. Dr. Mehmet Kaya kongrenin başarılı geçtiğini belirterek katılımcıların önerilerini dinledi. Kongre sonunda ise akademisyenler Orman Park'ta bir araya geldi.

Sakarya Eğitim Araştırmaları Kongresi Gerçekleşti

Sakarya Eğitim Araştırmaları Kongresi Gerçekleşti

Sakarya Eğitim Araştırmaları Kongresi Gerçekleşti

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim