• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 14 °C

Şair Burak Ballı:"harekete Geç Ve Başar’ Modelini Dünyaya Tanıtacağız"

Şair Burak Ballı:"harekete Geç Ve Başar’ Modelini Dünyaya Tanıtacağız"
Türkiye Gençlik ve Spor Konfederasyonu Genel Başkanı Ferudun Cevahiroğlu'nun Başdanışmanı Şair, Yazar, Şiir Terapisti Burak Ballı yaptığı basın toplantısında...

Türkiye Gençlik ve Spor Konfederasyonu Genel Başkanı Ferudun Cevahiroğlu'nun Başdanışmanı Şair, Yazar, Şiir Terapisti Burak Ballı yaptığı basın toplantısında 2016 yılında gerçekleşecek olan projelerini anlattı.

İki yılı aşkın süredir İstanbul, İzmir, Ankara başta olmak üzere çok sayıda ile giderek şiir terapileri gerçekleştirdiklerini belirten Şair-Yazar Burak Ballı, gelecek nesillerin başarılarına katkı sağlamak hedefiyle "Harekete Geç ve Başar" modelini ortaya koyduklarını belirtti. Ballı, "İki yılı aşkın bir süre içerisinde başta İstanbul, Ankara, İzmir, Adana, Mersin, Gaziantep, Bursa, Eskişehir, Kahramanmaraş, Trabzon, Edirne, Konya, Aydın, Manisa, Çankırı, Kocaeli, Denizli ve Antalya olmak üzere yirmibeş il ve yüzlerce ilçede Türkiye'de ilk kez kendi geliştirdiğimiz Şiir Terapi projeleri ile umutları tazeledik. Buradaki temel prensiplerimiz doğrultusunda, tamamen maddi ilişkileri bir kenara bırakıp manevi yol haritamızı belirleyerek, yüzbinlerce insana gerçekleştirdiğimiz projelerle ulaştık. Özellikle değinilmesi gereken konular arasında tüm STK'ların görev ve sorumluklarını bu ilkeler doğrultusunda belirlemesi farkındalığını Türkiye Gençlik ve Spor Konfederasyonu olarak yaşattık. Her bireyin kendi üzerine düşen sorumluluklarını yerine getirmesi durumunda, Ülkemizin gelecek nesillerinin sosyal ve kültürel başarılarına katkı sağlamak hedefiyle, harekete geç ve başar modelini Dünya'ya tanıtacağız" diye konuştu.

"Gelecek Zamanlara Umut Taşıyoruz" şiir terapi projesinin de Türkiye'de bir ilk olduğunu belirten Ballı, "Türkiye Gençlik ve Spor Konfederasyonu Genel Başkanı Ferudun Cevahiroğlu yönetiminde, Bölge Başkanlıkları, İl Başkanlıkları İlçe Baskanlıkları, Avrupa Temsilcilikleri 2016 yılında başta Adalet Bakanlığı Cezaevleri olmak üzere, Milli Eğitim Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı, Kültür Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı kurumlarına faaliyetlerimiz planlanmış olup, aynı ilke doğrultusunda çalışmalarımız devam edecektir. "Gelecek Zamana Umut Taşıyoruz" Şiir Terapi projesi Türkiye'de bir ilk olmasıyla birlikte tarafımca hazırlanmış ve birçok il, ilçe ve kurumda uygulanmıştır. Projeye ilk olarak Adana Kürkçüler Cezaevi'nde başlandı. Projenin geri dönüşümü, bir hatıra ormanı oldu. Kürkçüler Cezaevi'ndeki mahkumlarla bir hatıra ormanı oluşturuldu. Adana İli'nden sonra Gaziantep, Osmaniye, Ankara, Çankırı, Eskişehir, Bursa, İzmir, İstanbul ve Antalya olmak üzere birçok ilde Şiir Terapi programları yapıldı. Yaklaşık 17 bin tutuklu ve hükümlü Şiir terapi programlarına katıldı" dedi.

İzmir, Ankara ve Adana Polis Teşkilatı olmak üzere birçok Üniversite ve Eğitim kurumunda Şiir Terapi Projesi gerçekleştirildi. Ballı, "Amacımız; ülkemizin güzide insanlarının birlikte barış, sadakat ve sağduyu içerisinde katkılarının artarak sürdürülmesi hedefini kamuoyuna tanıtabilmektir" diye konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim