• BIST 9883.9
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 22 °C

Sahte pilot, savcı ve polis...

Sahte pilot, savcı ve polis oldu; Fenerbahçe-Arsenal maçında yakayı ele verdi. Akıllara başrolünde Leonardo diCaprio'nun oynadğı 'Sıkıysa Yakala' filmi geldi.
Kocaeli'nde, daha önce kendisini bayanlara deniz pilotu olarak tanıtan ve paralarını aldığı iddia edilen şahıs, bu kez bir taksiciye olan 250 lira borcunu ödememek için önce savcı, sonra polis oldu. Sahte savcı ve polis olarak kendisini tanıtan şüpheli, taksciyi ölümle tehdit ettiği iddiasıyla, Fenerbahçe-Arsenal maçını izlerken gözaltına alındı.
 
Yasin A. (29) isimli şahıs, internette tanıştığı bayanlara, kendisini Gölcük Donanma Komutanlığı'nda görevli deniz pilot olarak tanıtıp, evlilik vaadi ile kandırıp paralarını aldığı iddiasıyla Kocaeli Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Ekipleri tarafından gözaltına alınıp, hakkında işlem yapıldı. 
 
İddiaya göre, İzmit kent merkezinde çalışan N.D. isimli taksiciyle bir süre önce tanışan ve taksiciden 250 TL borç para alan Yasin A. (29) borcunu zamanında ödemedi. Taksici N.D. borç verdiği Yasin A. ile kent merkezinde karşılaştı ve parasını istedi. Yasin A. ise kendisinin savcı olduğunu söyleyerek, sahte savcı kimliğini taksiciye gösterdi ve en kısa zamanda parasını ödeyeceğini belirtti. Yasin A.’nın savcı yalanına inanan taksici ise parasını alamadan oradan uzaklaştı. Bir süre sonra Yasin A. ile İzmit Belsa Plaza’da karşılaşan taksici yine parasını istedi. Bu sefer Yasin A. taksiciyi tanımadığını ve kendisinin polis olduğunu söyleyerek, sahte polis rozeti gösterdi. Sahte rozeti göstermekle yetinmeyen şahıs, elini beline attı ve bu sefer de tabancasının olduğunu belli ederek taksiciyi tehdit etti. 
 
 
ADLİYEYE SEVK EDİLDİ
 
Yasin A.’nın tehditlerinden korkan taksici ise Saraybahçe Polis Merkezi’ne giderek Yasin A.’dan şikayetçi oldu. Şikâyet üzerine harekete geçen polis ekipleri şahsı, Belsa Plaza’da Fenerbahçe-Arsenal maçını izlerken gözaltına aldı. Polis merkezine getirilen şahsın üzerinden sahte polis rozeti, sahte deniz teğmen kimlik kartı ve sahte tabanca çıktı. Suçlamaları kabul etmeyen şahıs, alınan ifadesinin ardından İzmit İlçe Asayiş Büro Amirliği’nden adliyeye sevk edildi. 
 
SIKIYSA YAKALA
 
“Catch Me If You Can – Sıkıysa Yakala”da, FBI’ın “En Çok Arananlar” listesindeki en genç dolandırıcı ünvanını elinde tutan Frank W. Abagnale’in gerçek öyküsü anlatılıyordu.  Yönetmenliğini Steven Spielberg'in yaptığı, başrollerinde ise Leonardo DiCaprio, Tom Hanks ve Jennifer Garner'ın paylaştığı filmde Frank W. Abagnale Jr (Leonardo DiCaprio) henüz 21 yaşında bile değilken doktorluk, avukatlık, hatta pilotluk bile yapıyordu.0 Kılık değiştirme ustası olan Abagnale, aynı zamanda son derece zeki bir dolandırıcıydı. 16 yaşındayken başladığı çek sahtekarlığını 26 ülkede sürdürerek 2,5 milyon dolar çapında dolandırıcılık yaptı. ABD tarihinin en başarılı banka soygununu gerçekleştirdi. 
 
 
 
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim