• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 14 °C

Sahte Hard disk tahliye umudu oldu

Sahte Hard disk tahliye umudu oldu
Balyoz Davası'nda delil olarak sunulan TÜBİTAK tarafından "Üzerinde oynanmış" denilerek "Sahte" raporu verilen "5 nolu hard disk" nedeniyle tahliye umudu doğdu.

Gölcük Donanma Komutanlığında ele geçirilen ve TÜBİTAK tarafından önceki gün ''Üzerinde oynanmış" denilerek ''Sahte'' raporu verilen "5 nolu hard disk" askeri davalardaki çok sayıda hükümlü için, tahliye umudu oldu. Hard diskin içinde; Suga, Oraj, Sakal,Türk jetinin düşürülmesi, cami bombalaması gibi planlara ilişkin belgeler bulunuyordu. Bu verilerin hard diske sonradan yüklendiği iddia ediliyordu.

Balyoz Davası’ndan hapis cezası alan ve aralarında Tuğamiral Şafak Yürekli'nin de bulunduğu 43 asker Ankara'da, aynı davanın hükümlüsü 12 asker de İstanbul'da tahliye talebinde bulundu. Askerler, avukatları aracılığıyla bir açıklama da yaparak ''Milli Orduya kumpas kurulduğu gerçeği 20 Ocak 2014 tarihli TÜBİTAK bilirkişi raporu ile teyit edilmiş, dijital verilerin tarih bilgisi değiştirilmiş bir bilgisayardan, hard disklere kopyalandığı ortaya çıkmıştır. Derhal tahliyemizi ve beraatimizi talep ediyoruz" dediler.

5 DAVAYI ETKİLİYOR

TUBİTAK raporu ile sahteliği gündeme gelen ve bir çok askeri davada ''En önemli kanıt'' olarak görülen 5 nolu hard disk, Balyoz davasının yanı sıra, Ergenekon ve Amirallere Suikast, Askeri Casusluk ve Poyrazköy davalarını da ilgilendiriyor. Gölcük Donanma Komutanlığında zemin döşemesi altında bulunan bu disk ortaya çıktıktan sonra Balyoz'da 163 komutan tutuklanmıştı.

Ergenekon Davası'na bakan İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi de Gölcük belgelerini dikkate aldı. İstanbul TEM Şube Müdürlüğü, 5 nolu hard disk içindeki belgelerle, Albay Dursun Çiçek imzalı "İrtica ile Mücadele Eylem Planı" belgesinin aynı ifadeler içerdiğini öne sürdü. Hard disk içindeki bilgiler Ergenekon ve Balyoz davasındaki mahkumiyet kararlarına dayanak teşkil etti.

Toprağa gömülü bulunan silahlara ilişkin Poyrazköy davasında da aynı disk delil oldu. Ancak bu davaya bakan İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi "Hard disk incelensin" kararı verince, devreye TUBİTAK girdi. Yapılan incelemede, sistem saati geriye alınmış başka bir bilgisayardan bu hard diske dosya aktarıldığı belirlendi. Bu konudaki raporun, 4 davayı birden etkileyeceği belirtilirken, Balyoz davası avukatlarından Haluk Pekşen, TÜBİTAK raporu ile yasada yer alan ''Yeniden yargılama unsurunun'' gerçekleştiğini açıkladı.

http://www.istanbulhaber.com

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim