• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 15 °C

Şahinbey Belediyesi Kadınları Unutmadı

Şahinbey Belediyesi Kadınları Unutmadı
Şahinbey Belediyesi, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü çeşitli etkinliklerle kutladı.

Şahinbey Belediyesi, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü çeşitli etkinliklerle kutladı. İlçenin çeşitli noktalarında kadınlara 40 bin karanfil dağıtıldı.

Dünya Kadınlar Günü'nde düzenlediği çeşitli etkinlerle farkındalık oluşturan Şahinbey Belediyesi, sabahın erken saatlerinde kutlama programına başladı. Türkiye'nin en büyük parkı olan Yeşilvadi'de, yaklaşık bin kadının katılımıyla sabah sporu düzenlendi. Yürüyüşle başlayan etkinliğe Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu'da katıldı. Yürüyüşe katılan kadınlara çiçek hediye eden Tahmazoğlu, katılımcılara teşekkür ederek, "Tüm kadınların Dünya kadınlar Günü'nü kutluyorum. Bizim dinimiz kadınlara çok büyük değer vermiş ve cenneti onların ayaklarının altına sermiş. Bu nedenle bütün kadınlar sadece bu gün değil, diğer günlerde başımızın tacı. Onlara gereken değeri mutlaka vermeliyiz. Bu vesileyle birçok etkinlik düzenledik. Bunlardan biriside Yeşilvadi Parkı'nda düzenlediğimiz bu yürüyüştü. Hanım kardeşlerimiz sağlık için, spor için buraya gelerek bu etkinliğimize katıldılar" dedi.

40 BİN KARANFİL DAĞITILDI

Daha sonra ilçenin en kalabalık noktalarından olan Balıklı Parkı ve Gaziler Caddesi'ne gelen Tahmazoğlu burada ki kadınlara kırmızı karanfil hediye ederek 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutladı. Karanfilleri alan bayanlar Başkan Tahmazoğlu'na teşekkür ederek hatıra fotoğrafı çektirdi. Akşam saatlerine kadar süren etkinlikte 40 kadına kırmızı karanfil hediye edildi.

ÖZGECAN UNUTULMADI

Çiçek dağıtımından sonra Sanko Park AVM'ye giden Mehmet Tahmazoğlu, burada Şahinbey Belediyesi tarafından yapılan puzzle yarışmasını izledi. AVM'nin girişindeki alanda, geçtiğimiz yıl hunharca katledilen Özgecan Aslan'ın fotoğrafının bulunduğu ve altında "Unutmadık" yazan puzzle çözen kadınlara çeşitli hediyeler verildi. Görenlerin duygulandığı puzzle alış-veriş merkezindeki vatandaşlardan büyük alkış topladı. Tahmazoğlu, "Kadınlara yapılan şiddete karşıyız. Kadınlara karşı saygılı olmak ve en başta birbirimize karşı saygılı olmak gerekiyor. Bu vesileyle kadına karşı şiddetin sembolü haline gelen Özgecan kızımızı da rahmetle anıyorum. Zaten hanımlar için yaptığımız kültür merkezimize Özgecan ismini vermiştik. Şimdi Sanko Park'ta açtığımız stantta Özgecan'la ilgili bir puzzle hazırladık. Burada şimdi kadınlarımız gençlerimiz bununla ilgili çalışma yapıyor. Ben Özgecan'ın şahsında tüm öldürülen kadınlarımıza da Allah'tan rahmet diliyorum. Kadına yönelik şiddetin son bulmasını istiyorum" şeklinde konuştu.

Şahinbey Belediyesi Kadınları Unutmadı

Şahinbey Belediyesi Kadınları Unutmadı

Şahinbey Belediyesi Kadınları Unutmadı

Şahinbey Belediyesi Kadınları Unutmadı

Şahinbey Belediyesi Kadınları Unutmadı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim