• BIST 9716.77
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 15 °C

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu 2015 Yılını Değerlendirdi

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu 2015 Yılını Değerlendirdi
Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Gazetecilerle bir araya geldiği basın toplantısında 2015 yılı değerlendirmesinde bulanarak, yapılacak olan...

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Gazetecilerle bir araya geldiği basın toplantısında 2015 yılı değerlendirmesinde bulanarak, yapılacak olan projeler hakkında bilgi verdi.

Gaziantep'te gazetecilerle bir araya gelen Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, İlçe Belediyesinin 2015 yılındaki faaliyetleri değerlendirerek, yeni yılda yapımı planlanan faaliyetler hakkında bilgi verdi. Başkan Tahmazoğlu, "Park ve yeşil alanı çok önemsiyoruz. 6 yılda yapılan park sayımız 466. Bu vesileyle 3 milyon 924 bin metrekare yeşil alan yapılmış oldu. 615 bin 180 tane ağaç diktik. 651 oyun grubu bin 128 kamelya piknik grubu 10 bin bank, 7 bin 600 çemberli bank, 48 adet basketbol, 78 tane halı saha vatandaşlarımızın ücretsiz hizmetine sunduk. Parklarımızın yapımı için toplam, 209 milyon 500 bin TL, para harcamışız. Bu parklar içerisinde Türkiye'nin en büyük parkı dediğimiz Yeşil Vadi Parkımızda hizmete girmiş oldu. Hem büyüklük bakımından hemde içeriği bakımından, 86 bin 500 metrekare biyolojik göletiyle, içinde kapalı yüzme havuzu, masa tenisi, 8 bin kişilik amfi tiyatro, bu Türkiye'nin en büyük amfi tiyatrosu, Dev macera kulesi buda, Türkiye'nin en büyüğüdür. Adrenalin parkı kuruyoruz. Dinazor Park, meydanlar spor alanlarımız var. 9 buçuk km, koşu ve bisiklet yolumuz var. Koku ve renk bahçeleri, piknik alanların restoran ve kafeler, köprü ve iskeleler, Gaziantep'e yeni bir soluk kazandırmış olduk" dedi.

"ECDAD PARKINDA YER ALACAK"

Tahmazoğlu, Tarsus'ta öldürülen Özgecan'ın isminin ilçedeki Hanımlar Yüzme ve Kültür Merkezine verdiğini de dile getirdi. Tahmazoğlu, "Buda kültür merkezi olması ve spor merkezi olması nedeniyle hanım kardeşlerimize, hizmet veriyor. Akkent Mahallemizde iki tane okulumuz bitirdik. Bunlar belediyemiz tarafından yapıldı. 75. Yıl Bülbülzade ve Çağdaş mahallelerimizin ortasına yaptığımız, Selçuklu Gençlik Merkezi buda yine 2015 yılında hizmete girdi. Hiçbir karşılık beklemeden, bana gazoz kapağı getir şu kapağı getir demeden, engellilerimize tekerlekli engelli arabası verdik ve vermeye de devam ediyoruz. Yaptığımız yollar kaldırımları da her zaman engellilerin daha kolay gidip gelecekleri şekilde ve onların hayatını kolaylaştıracak şekilde yaptık. Yapılacak şehir hastanesinin ulaşım nedeniyle bizim en doğru olarak savunduğumuz eski hipodrom alanının şu adan Akkent Mahallemizin yan tarafından olduğunu, hep ifade etmiştik. Sonra, Sağlık Bakanımız Gaziantep'e geldiğinde, bunun değiştirilmesiyle ilgili kararı alındı. Mutabakat sağlandı. Şu anda orada inşaat başladı arkadaşlar. Ben 10 gün önce gittim isterseniz sizde bugün gidebilirsiniz. Şu anda şehir hastanesi olarak planladığımız orası önce 280 bin metrekareydi daha sonra, alanın biraz daha genişletilmesini istediler. Bizim mülkiyetimizde olan yaklaşık 40 bin metrekare alanda hastane alanına dahil ettik. Satranç turnuvası düzenliyoruz. Geçen yıl lise de okuyan 40 bin öğrencimize eşofman takımı hediye ettik. 70 bin ortaokul öğrencimize de forma hediye ettik. 50 bin kişinin katıldığı, Yeşil Vadi parkımızda gençlik yürüyüşü düzenledik. İnşallah bu yılda konser eşliğinde düzenleyeceğiz. 2016 yılında, 40 bin metrekare alana yeni bir park yapacağız. Ecdad parkı yani, ecdadımızın geçmişte kullandığı malzemeler bu parkta yer alacak. Şehitler meydanı projemiz var. Şehitler Hamamını da içine alan bu alanda yeni bir meydan kazandırmış olacağız. Dolaysıyla burasıyla Şehreküstü konakları, karşılıklı olduğu için birbirini tamamlayan bir koridor haline dönüşmüş olacak" şeklinde konuştu.

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu 2015 Yılını Değerlendirdi

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu 2015 Yılını Değerlendirdi

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu 2015 Yılını Değerlendirdi

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu 2015 Yılını Değerlendirdi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim