• BIST 9814.75
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 19 °C

Şahin: Rahatsız mı oldunuz?

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, 30 Ağustos resepsiyonuna CHP ve MHP liderlerinin katılmamasını eleştirdi. Şahin, "Neden yoktunuz?rahatsız mı oldunuz?,Başkomutan sıfatıyla Cumhurbaşkanı'nın kutlamaları kabul etmesi sizi rahatsız mı etti.
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, partisinin Karabük İl Başkanlığı Danışma Meclisi Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, Türk tarihinde Ağustos ayının önemli bir yer tutuğunu anlatarak, 26 Ağustos 1071 Malazgirt Zaferi ve 30 Ağustos Zaferi'ne tanıklık ettiğini, ayrıca bu ay içinde bazı üzüntüler de yaşadıklarını söyledi.
 
30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü nedeniyle Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün bir resepsiyon verdiğini ve kutlamaları "Başkomutan" sıfatıyla kabul ettiğine dikkati çeken Şahin; bu resepsiyonun daha önceki yıllarda Genelkurmay Başkanlığı'nın kutlamaları düzenleyerek kabul ettiğini belirtti.
 
Bu yılki bayramda kutlamaları Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün kabul ettiğini hatırlatan Şahin, şunları kaydetti:
 
"Anayasamız, 'Türk Silahlı Kuvvetleri Başkomutanı Cumhurbaşkanıdır' der. 'Bu görevi de TBMM adına yerine getirir' der. Daha önceki yıllarda Genelkurmay Başkanı kabul ederdi ve başbakan da kendisine bağlı kurumun organizasyonuna gider tebrik ederdi. Bakan olarak ben de gittim. Bu yıl bu sorumluluğu Başkomutan Cumhurbaşkanı aldı. Türkiye'de demokratik değişim ve dönüşümün belki bazılar farkında değil ama en çarpıcı örneklerinden birisidir. Türkiye'de sivil siyaset, ülkenin her meselesine hakimdir. Zafer Bayramı'nda artık asker ve sivil bürokratlar değil, halkın seçtiği TBMM'nin seçtiği Cumhurbaşkanı, Başkomutan'nın görevini yerine getirebilmesinin heyecanını Çankaya Köşkü'ndeki resepsiyonda yaşadık. Bu farkı fark etmeliyiz. Bu değişim ve dönüşüm basit bir şey değildir."
 
Şahin, Türkiye'de sivil siyaseti tek başına yönetim şekli olarak gören herkesin bu değişimi fark etmesi, bu heyecanı yaşaması ve Çankaya Köşkü'ndeki resepsiyonda olması gerektiğini anlatarak, "Maalesef ana muhalefet partisi ve MHP yoktu. Neden yoktunuz? rahatsız mı oldunuz?, Başkomutan sıfatıyla Cumhurbaşkanı'nın kutlamaları kabul etmesi sizi rahatsız mı etti? Bu değişim ve dönüşümden sizde heyecan duymalısınız" dedi.
 
Sivil siyasetin güçlendiğini, Türkiye'de demokrasi ve demokrasi taşlarının yerine oturduğuna vurgu yapan Şahin, "Vesayet anlayışı ve vesayet sevdalıları bir darbe daha yemiştir. Vesayet rejimi bir adım daha geri adım atmak durumunda kalmıştır. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu o resepsiyonda olmalıydı. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli olmalıydı" diye konuştu.
 
'KILIÇDAROĞLU'NUN ZİYARETİ MANİDAR'
 
Şahin, Kılıçdaroğlu'nun resepsiyonun olduğu gün Silivri'ye eski Genelkurmay Başkanı İlker Bağbuğ'a "geçmiş olsun" demek için gittiğini ve bunu bir insancıl davranış olarak gördüğünü belirterek, şöyle devam etti:
 
"Başbuğ Türk Silahlı Kuvvetleri'nde önemli görevlerde bulunmuş değerli bir komutandır. Birlikte mesai yaptık. Dava nedeniyle hüküm giymesinden kişisel olarak bir insan olarak üzüntü duydum. Kılıçdaroğlu'nun da davranışı insancıldır. Ama bunun 30 Ağustos Zafer Bayramı'nda olmasını manidar buluyorum. Türkiye'de demokrasi adına bunca güzellikler yaşanırken sivil siyasetin aktörlerinden birisi olarak Ana Muhalefet Partisi Genel Başkanı olarak resepsiyonda olması gerekirdi. Kılıçdaroğlu, ziyaretini başka zaman da yapabilirdi. Artık bu ülkede her kurumun, herkesin, her siyasi partinin, vesayet rejimi sevdası içlerinde hala yanıyorsa bu yangını söndürsünler artık. Türkiye AK Parti iktidarı ile değişti. Türkiye artık millet iradesinin tek belirleyici olduğu bir yönetim haline geldi. Cumhurbaşkanımızı görevine sahip çıkmasından dolayı Karabük'ten tebrik ediyoruz.
 
 
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim