• BIST 9915.62
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 23 °C

"Sağlıkta Tüm Engelleri Kaldırıyoruz" Projesi Değerlendirildi

"Sağlıkta Tüm Engelleri Kaldırıyoruz" Projesi Değerlendirildi
Eskişehir İl Sağlık Müdürlüğü tarafından, 1 Aralık 2014 yılında uygulanmaya başlanan "Sağlıkta Tüm Engelleri Kaldırıyoruz" projesinin bir yıllık...

Eskişehir İl Sağlık Müdürlüğü tarafından, 1 Aralık 2014 yılında uygulanmaya başlanan "Sağlıkta Tüm Engelleri Kaldırıyoruz" projesinin bir yıllık değerlendirme toplantısı yapıldı.

Toplantıya İl Sağlık Müdürü Dr. Ali Mumcu, Proje Koordinatörü Enis Kazım Sezgin ve engelli derneklerinin başkanları katıldı. Proje, Bursa, Eskişehir, Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA) tarafından Mali Destek Hibe Programı çerçevesinde gerçekleşiyor. Proje Koordinatörü Enis Kazım Sezgin, müdürlüğün bu uygulama ile devletin engelli bireylere sunduğu sağlık hizmetlerinde farkındalık oluşturarak bir sosyal sorumluluk projesi gerçekleştirdiğini söyledi. Proje ile ilgili olarak bilgiler veren Sezgin, "Proje kapsamında hizmet verilen toplam engelli sayısı 3 bin 302 olmak üzere, bin 645 kişi devlet hastanesinden, 957 kişi özel hastanelerden, 700 kişi ise üniversite hastanesinden hizmet almıştır. Hizmet alan vatandaşlarımızın yüzde 82,7'lik kısmını ortopedik engelli grubu, yüzde 17,3'lük grubu ise diğer yani görme, işitme, zihinsel engel grupları oluşturmaktadır. Poliklinik muayenesi olan engelli hastalarımızın yüzde 75'inin kronik rahatsızlıkları mevcuttur. Poliklinik muayenesi sonucunda takibi yapılarak takibi yapılarak tedavi sonunda iyileşen hasta oranı yüzde 53'tür. Geriye kalan yüzde 47'lik bölüm, müteakip kereler veya sürekli sağlık kurumlarına giderek tedavileri devam eden hasta kısmını oluşturmaktadır" dedi.

Bir yıl içerisinde hastalara ulaşmak için araçların 78 bin 469 kilometre yol katettiğini de sözlerine ekleyen Sezgin, engelli derneklerinin başkanlarına proje ile ilgili beklentilerini sordu. Engelli derneklerinin başkanları projeden memnun kaldıklarını dile getirerek, diğer sorunları ile ilgili olarak bilgi alışverişinde bulundular. Toplantı ardından hatıra fotoğrafı çekildi.

"Sağlıkta Tüm Engelleri Kaldırıyoruz" Projesi Değerlendirildi

"Sağlıkta Tüm Engelleri Kaldırıyoruz" Projesi Değerlendirildi

"Sağlıkta Tüm Engelleri Kaldırıyoruz" Projesi Değerlendirildi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim