• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 16 °C

Sağlıklı yaşam için öğrencilere bisiklet dağıtıldı

Sağlıklı yaşam için öğrencilere bisiklet dağıtıldı
Milli Eğitim ve Van Halk Sağlığı Müdürü tarafından obezite ile mücadeleyi etkin hale getirmek, bisiklet kullanımını yaygınlaştırmak amacıyla 2 bin...

Milli Eğitim ve Van Halk Sağlığı Müdürü tarafından obezite ile mücadeleyi etkin hale getirmek, bisiklet kullanımını yaygınlaştırmak amacıyla 2 bin 850 adet bisiklet öğrencilere dağıtıldı.

İskele Yaşar Kemal Parkı'nda düzenlenen bisiklet dağıtım törenine Van Valisi İbrahim Taşyapan, eşi Nesibe Taşyapan, Van Cumhuriyet Başsavcısı Savaş Düzgün, İl Jandarma Komutanı Albay Yüksel Oğuz, YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, vali yardımcıları, ilçe kaymakamları, kamu kurum ve kuruluş amirleri, AK Parti İl Başkanı Av. Zahir Soğanda, Van Halk Sağlığı Müdürü Dr. Yakup İmren, Milli Eğitim Müdürü, öğrenci velileri ve öğrenciler katıldı.

Törende konuşan Van Halk Sağlığı Müdürü Dr. Yakup İmren, sağlığın kaliteli yaşamın olmazsa olmaz koşulu olarak kabul edildiğine dikkat çekerek, "Teknolojik gelişmelerle günlük aktivite yoğunluğunu azaltmak her ne kadar yaşamı kolaylaştırsa da uzun vadede hareketsiz bireylerin sayısını artıyor ve sağlığı olumsuz etkiliyor. Obezite ve diğer kronik hastalıkların ortak risk faktörlerinden birisi olan fiziksel hareketsizlik, dünya genelindeki ölüme neden olan risk faktörleri sıralamasında dördüncü sırada yer alıyor." dedi.

İmren, Dünya Sağlık Örgütü'nün 2008 yılı raporunda dünya genelinde 15 yaş ve üzeri yetişkinlerin yüzde 31'nin yeterince hareketli olmadığı belirterek, şunları kaydetti: "Sağlık Bakanlığı tarafından 2011'de yapılan "Kronik Hastalıklar Risk Faktörleri Araştırması'na göre ise Türkiye genelinde kadınların yüzde 87'si, erkeklerin ise yüzde 77'sinin yeterli ölçüde fiziksel aktivite yapmadığı belirlenmiş. Bu durum hareketsiz yaşam tarzının ülkemiz için ciddi boyutlarda olduğunu ortaya koymakta. Çocuklarımızın ve gençlerimizin fiziksel aktivitelere katılımının teşvik edilmesi için Müdürlüğümüz ile Milli Eğitim Müdürlüğü arasında fiziksel aktivite imkanlarının geliştirilmesi amacıyla okullara 2 bin 850 adet bisiklet dağıtımı yapıldı."Cihan

Sağlıklı yaşam için öğrencilere bisiklet dağıtıldı

Sağlıklı yaşam için öğrencilere bisiklet dağıtıldı

Sağlıklı yaşam için öğrencilere bisiklet dağıtıldı

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim