• BIST 9876.23
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 22 °C

Sağlıkçılardan Döner Sermaye Talebi

Sağlıkçılardan Döner Sermaye Talebi
Türk Sağlık-Sen Manisa Şube Başkanı Rıtvan Mutlu, döner sermaye konusundaki taleplerinin hayat bulması ve sağlık çalışanları adına döner sermayeye...

Türk Sağlık-Sen Manisa Şube Başkanı Rıtvan Mutlu, döner sermaye konusundaki taleplerinin hayat bulması ve sağlık çalışanları adına döner sermayeye sahip çıkmak için dilekçe kampanyası başlattıklarını belirtti.

Performansa göre dağıtılan döner sermaye ek ödemelerinde geçen yıllara göre bir artış olmadığı gibi birçok kurumda düşüş yaşandığını dile getiren Türk Sağlık Sen Manisa Şube Başkanı Rıtvan Mutlu, yetkili sendikanın toplu sözleşmede attığı imzalarla ek ödemelerin 200- 600 TL arasında bir artış yaşanacağını iddia edildiğini ancak 2016 yılında iddia edilenin aksine döner sermayelerde azalma meydana geldiğini belirtti.

Çalıştıkça artması gereken döner sermayenin tam tersine döndüğünü kaydeden Mutlu, "İş yoğunluğunun her geçen gün arttığı muayene ve ameliyat sayılarının bir yılda milyona yakın artış gösterdiği hastanelerimizde çalışanın alın teri olan performans ödemesi ise sıfıra doğru gerilemiştir. Performansa dayalı döner sermaye sistemi artık ek ödemeyi sabitlemeye dayalı bir sistem halini aldı. Sağlık çalışanları 5-6 yıl önce aldıkları döner sermayeleri mumla arar oldu." dedi.

Sorunun derhal çözülmesi gerektiğini ve sağlık çalışanının hakkının teslim edilmesi gerektiğini kaydeden Mutlu şunları söyledi:

"Çözüm zor da değildir, gayet basittir. Diğer tüm memurlarda olduğu gibi sabit ek ödeme genel bütçeden ödenmelidir. Döner sermayeden maaş alan tüm çalışanların maaşları genel bütçeden verilmelidir. Döner sermaye ödemelerinde birinci öncelik çalışanın alın teri olmalı ve döner sermayeleri arttırılmalıdır. Hazine payı kaldırılmalı, bakanlık merkezinin alacağı pay düşürülmeli, idarelerin keyfi kesintilerine son verilmelidir."

DİLEKÇE KAMPANYASI BAŞLATILDI

Mutlu açıklamasının devamında şunları dile getirdi:

"Taleplerimizin hayat bulması, Haklı isyanını şanlı bir mücadeleye dönüştürmek isteyen tüm sağlık çalışanları adına döner sermayemize sahip çıkmak için dilekçe kampanyamızı başlatmış bulunmaktayız. Tüm sağlık çalışanları için vakit artık mücadele vakti zaman bu soruna karşı hep birlikte mücadele ederek çözüm sağlama dönemidir. Gelin, emeğinize, ekmeğinize ve döner sermayenize sahip çıkın. Dilekçe kampanyamıza katılarak attığınız imzayla bu mücadeleye ortak olun. Dilekçelerimizi hastanelerde işyeri temsilcilerimizden, kurumlarda açacağımız stantlarımızdan, şubelerimizden ve sendikamızın internet sitesinden temin edilebilir. Tüm çalışanların bu emek ve ekmek çağrısına karşılık vermesini bekliyoruz."

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim