• BIST 8718.11
  • Altın 2246.949
  • Dolar 32.3335
  • Euro 35.1933
  • İstanbul 8 °C
  • Ankara 2 °C
  • İzmir 7 °C

Sağlık-Sen Genel Başkanı Memiş’ten “Sağlıkta Şiddet” açıklaması

Sağlık-Sen Genel Başkanı Memiş’ten “Sağlıkta Şiddet” açıklaması
Memur-Sen Genel Başkan Vekili ve Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş, sağlıkta şiddette bıçağın boğaza dayandığını, konunun acil olarak çözülmesi...

Memur-Sen Genel Başkan Vekili ve Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş, sağlıkta şiddette bıçağın boğaza dayandığını, konunun acil olarak çözülmesi gerektiğini söyledi.

Memur-Sen Genel Başkan Vekili ve Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş, Bursa'nın Karacabey ilçesinde Devlet Hastanesi'nde bir hasta yakınının, sağlık çalışanını rehin alarak boğazına bıçak dayadığını hatırlatarak, bu gidişata "dur" denilmesini istedi.

Sağlık çalışanlarına yönelik şiddete karşı önleyici ve caydırıcı her türlü tedbirin bir an önce alınmasını isteyen Memiş, "Sağlık çalışanlarına yönelik şiddet uygulayanların tutuklu yargılanmasına yönelik yasa çıktı, ancak uygulanmıyor. Bunu sağlayacak düzenlemeler bir an önce hayata geçmelidir. Şiddet uygulayanlar, mutlaka hapisle cezalandırılsın. Bunun yanı sıra sağlıkta şiddet uygulayanların sağlık harcamaları belirli bir süre SGK tarafından karşılanmasın. Ayrıca şiddet uygulayan kişiler, sağlık hizmetlerinden faydalanırken, kolluk kuvvetleri ya da güvenlik birimlerinin gözetiminde tutulsun" şeklinde konuştu.

Sağlık kurumlarında da gerekli güvenlik tedbirlerinin alınmasını isteyen Memiş, kapılarda güvenlik önlemlerinin alınmasını, fiziki şartların güvenliği sağlayacak şekilde düzenlenmesi gerektiğini kaydetti.

Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ın şiddete karşı tavrını desteklediklerini ifade eden Memiş, "Sayın Bakanımız şiddete maruz kalan sağlık çalışanlarına sahip çıkmaktadır. Şiddetin önlenmesine yönelik sözleriyle kamuoyunun dikkatini çekmektedir. Duyarlılığından dolayı teşekkür ediyoruz. Bunun yanında yasal düzenlemelerin hayata geçmesi için de gerekli adımların atılması gerekiyor" dedi.

Sağlık-Sen olarak şiddetin önlenmesine yönelik birçok çalışma yaptıklarını da belirten Memiş, şiddet uygulayanların tutuklu yargılanmasının önünü açan yasa değişikliğinin kendilerinin öncülüğünde hayata geçtiğini hatırlattı. Şiddet sona erene kadar mücadele edeceklerini de belirten Memiş, vatandaşlara da çağrıda bulunarak sağlık çalışanlarına sahip çıkmalarını istedi. Memiş, "Şiddet gören sağlık çalışanları bizim insanlarımız. Evlerimizin fertleri. Şiddete karşı mücadelede sağlık çalışanlarının yanında olun, şiddet uygulayanlara karşı çıkın ve tepki gösterin. Şiddetin önlenmesindeki önemli unsurlarından birisi de toplumsal duyarlılıktır" ifadelerini kullandı.

Sağlık-Sen Genel Başkanı Memiş’ten “Sağlıkta Şiddet” açıklaması

Sağlık-Sen Genel Başkanı Memiş’ten “Sağlıkta Şiddet” açıklaması

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim