• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 14 °C

Sağlık-sen Birinci Olağan Kurulu Yapıldı

Sağlık-sen Birinci Olağan Kurulu Yapıldı
Sağlık-Sen Elazığ Fırat Üniversite Şubesi 1. Olağanüstü Genel Kurulu yapıldı.

Sağlık-Sen Elazığ Fırat Üniversite Şubesi 1. Olağanüstü Genel Kurulu yapıldı. Genel kurulda Başkan Mustafa Yıldız, 70 üyeden 45'inin oyunu alarak Sağlık-Sen Elazığ Fırat Üniversite Şubesi'nin yeniden başkanı oldu.

Sağlık-Sen Elazığ Fırat Üniversite Şubesi tarafından 1. Olağanüstü Genel Kurulu düzenlendi. Elazığ Kültür Park Mamürat'ül Aziz Konferans Salonu'nda yapılan kurula, Sağlık-Sen Genel Başkan Yardımcısı Abdülaziz Aslan, Elazığ Belediye Başkan Yardımcısı Mahmut Varol, Sağlık-Sen Elazığ Fırat Üniversite Şubesi Başkanı Mustafa Yıldız, Sağlık-Sen Elazığ Fırat Üniversite Şube Başkan adayı Mehmet Atalay, STK temsilcileri ve üyeleri katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okuması ile devam eden kurulda sendikanın faaliyet raporu, denetleme kurulu raporu, tüzük değişikliği okunmasının ardından seçime geçildi. Yapılan seçimlerde bir önce ki dönem başkan olan Mustafa Yıldız 70 üyeden 45 oy alarak yeniden başkanlığa seçildi. Kurulda konuşma yapan Sağlık- Sen Genel Başkan Yardımcısı Abdülaziz Aslan, Memur-Sen'in bir çok alanla beraber iki alanda çok ciddi mücadele verdiklerini söyledi. Onlardan birinin, çalışanların hak ve menfaatleri olduğunu aktaran Aslan, "Diğeri ise bütün kurum ve kuruluşlarına demokratik hak, bilinç ve hukuku yerine yerleştirme adına, medeniyet değerlerimizi koruma adına insanlığa, insana ve insanlık için verdiği mücadeledir. Birincisine baktığımızda bizler artık eski Türkiye'den kalma sıkıcı ilişkilerden sıyrılarak, yeni Türkiye vizyonuna uyumlu bir sendikacılık yapmaya çalışıyoruz. Kısacası dünya düzeyinde bir sendikacılık yapmaya çalışıyoruz. Ancak şunu bilmemizde fayda vardır. En çok karşılaştığımız sorunlardan biri, benim talebim yerine gelsin de diğerinin gelip gelmemesi beni ilgilendirmiyor. Ya da benim talebim yerine gelmedi diye, bir başkasının talebi yerine gelmesi benim için çokta kıymeti yoktur demek yanlık bir yaklaşımdır. Bizler geçmişimizi bilip, geçmiş kazanımlarımızı tek tek çalışanlarımıza sahada anlatarak geleceğimize sahaya çıkacağız. Geleceğimiz için mücadele edeceğiz. Onun için caba göstereceğiz" diye konuştu.

Yeniden başkan seçilerek güven tazeleyen Sağlık-Sen Elazığ Fırat Üniversite Şubesi Başkanı Mustafa Yıldız, Sağlık-Sen genel merkezi tarafından 3. toplu sözleşmede 500 bin sağlık ve sosyal hizmet çalışanı adına çok önemli kazanımlar elde edildiğini söyledi. Yıldız, "Bu seneki toplu sözleşmeler bu anlamda çok bereketliydi. Ancak üniversite çalışanlarının özel sorunlarından genel merkezimizin sürekli gündeminde olması için gerekli çabayı bir üniversite şubesi olarak elbette bizler her zaman ve her zeminde göstereceğiz" dedi.

Sağlık-sen Birinci Olağan Kurulu Yapıldı

Sağlık-sen Birinci Olağan Kurulu Yapıldı

Sağlık-sen Birinci Olağan Kurulu Yapıldı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim