• BIST 9915.62
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 21 °C

Sağlık Sektöründe Çıta Yükseliyor

Sağlık Sektöründe Çıta Yükseliyor
Adıyaman Kamu Hastaneler Birliği (KHB) Genel Sekreteri Uzm. Dr. Erdoğan Öz, Besni Devlet Hastanesi ve Gölbaşı Devlet Hastaneleri ile ilgili yaptığı açıklamada,...

Adıyaman Kamu Hastaneler Birliği (KHB) Genel Sekreteri Uzm. Dr. Erdoğan Öz, Besni Devlet Hastanesi ve Gölbaşı Devlet Hastaneleri ile ilgili yaptığı açıklamada, "Sağlık sektöründe çıta yükseliyor" dedi.

Bundan birkaç yıl öncesine kadar Besni Devlet Hastanesi'nin Türkiye'nin en sıkıntılı hastaneleri arasında yer aldığını kaydeden Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Uzm. Dr. Erdoğan Öz, son zamanlarda yakalanan çıtayla birlikte bu Hastanenin çok iyi bir seviyeye geldiğini söyledi.

Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Uzm. Dr. Erdoğan Öz, "Besni Devlet Hastanesi'nde ilk defa paletli bakım merkezi açtık. Bu birimizi Besni ilçemizde açmış bulunmaktayız. Besni ilçemizde hekim sayısının artmasıyla birlikte hizmet çıtası her geçen gün artıyor. İlk göreve geldiğimde Besni Devlet Hastanesi Türkiye'nin en sıkıntılı Hastanelerinden bir tanesiydi. Bu Hastanemiz şuan için o ciddi problemlerini atlattı. Hizmet çıtasının daha fazla artması için bu Hastanemizin alt yapı çalışmalarının yanı sıra bahçesinde bir takım çalışmalar yapıldı. Bazı servislerde çok ciddi alt yapı problemleri vardı. Bu problemler giderildi. Besni Devlet Hastanesi'nde günbegün hem tedavi edilen hasta sayısı hem de ameliyat ve hizmet çıtası açısından önemli bir yere gelindi. Maddi olarak Türkiye'nin en sıkıntılı Hastanesiyken, şuan için çok daha üste seviyelere gelindi. Bu Hastanemiz maddi risk kotasından çıkarak, en iyi hastanelerimiz arasında yer almakta. Hem masrafların kısılması hem de yaptığımız işlerde sıkı takiple, daha çok hastaya bakılarak, nitelikli hizmet vererek, bu çıtayı yakalıyoruz. Bakılan hasta sayısıyla birlikte yapılan işin niteliği yani kalitesi ne kadar fazlaysa siz o kadar üst seviyede iş yapmış oluyorsunuz" diye konuştu.

Gölbaşı Devlet Hastanesi içinde fiziksel olarak çok kötü bir noktadan iyi bir noktaya gelindiğini belirten Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Uzm. Dr. Erdoğan Öz, "Bu Hastanemizin acil servisi bir barakada hizmet vermekteydi. 21 Ekim tarihinde resmi olarak yeni binanın açılışı yapıldı. Ekim ayından bu yana bu hastanemiz yeni hizmet binasında hizmet veriyor. Bu Hastanenin iki etabı bulunmakta. Birinci etabında idari bina yapılacak. İdari bina 2016 yılının başlarında bitecek. İdari binayla birlikte eski binanın güçlendirilmesi yapılacak. 2016 yılının ilk çeyreğinde yeni yapılan binanın yanına idari bina yapılacak. Eski Hastane olarak kullanılan binada da yeni tadilatlar ve güçlendirmeler yapılarak 2016 yılının ilk çeyreğinin sonunda bu alanımızda hizmete sunulacak. Böylelikle ilimizde ve ilçelerimizde sağlık sektöründe çıta yükseliyor" şeklinde konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim