• BIST 8718.11
  • Altın 2245.336
  • Dolar 32.3297
  • Euro 35.1889
  • İstanbul 8 °C
  • Ankara 2 °C
  • İzmir 7 °C

Sağlık Bakanı Demircan hastane binalarını inceledi

Sağlık Bakanı Demircan hastane binalarını inceledi
Akşam saatlerinde Şanlıurfa'ya gelen Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, 2016 yılında taşındıkları için boş kalan hastane binalarını inceledi.

Akşam saatlerinde Şanlıurfa'ya gelen Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, 2016 yılında taşındıkları için boş kalan hastane binalarını inceledi. Bakan Demircan'a Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba da eşlik etti.

Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Şanlıurfa'ya gelen Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, 2016 yılında açılan Eğitim ve Araştırma Hastanesine taşındıkları için boş kalan hastane binalarını inceledi. İlk önce semt polikliniği olarak hizmet veren eski Çocuk Hastanesi binasını inceleyen Bakan Demircan'a başka programlar için Şanlıurfa'da bulunan Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba da eşlik etti. Binanın içerisinde ve dışında incelemede bulunan Bakan Demircan ve Bakan Fakıbaba, yetkililerden bilgi aldı. Buradan eski Kadın Hastalıkları ve Doğun Hastanesi binasına geçen Bakan Demircan ve Bakan Fakıbaba, burada da çeşitli incelemelerde bulundu.

"Bu binaları değerlendireceğiz"

İncelemeler sonunda bir açıklama yapan Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, "Henüz daha bir karar veremedik projeler çalışma aşamasında. İnşallah çalışmamızı tamamladıktan sonra Bakan Fakıbaba ile birlikte Şanlıurfalı hemşehrilerimizin ihtiyaçlarına en uygun şekilde düzenlemeler, değerlendirmeler yapacağız" dedi.

Yeni doktor atamaları yapıldı

Doktor açığının her geçen gün kapandığını dile getiren Bakan Demircan, "Yeni doktor atamaları yapıldı. Pratisyen hekimlerin mecburi hizmetleri kuraları çekildi. Uzman arkadaşların da mecburi hizmeti kurası çekildi. Elimizdeki imkanları en adil, en iyi şekilde kullanıyoruz. Hekimler konusunda endişe edilecek bir şey yok. Türkiye'de pratisyen hekim açığı da giderek kapanıyor. Yan dallar tabiki zaman içinde yavaş yavaş kapanacak. Şanlıurfa bizim önem verdiğimiz, merkezlerden biri. Hem çok sayıda göçmen almış bir ilimiz, hem de nüfusu artan bir ilimiz" şeklinde konuştu.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba ise, "Ben yıllarca burada başhekimlik yaptım ve 2002 yılı ile 2017 arasında müthiş mesafeler aldık ama eksikliklerimiz var, onun için bu akşam sağlık bakanımız ile birlikte bu eksiklerimizi konuşacağız" ifadelerini kullandı.

Sağlık Bakanı Demircan hastane binalarını inceledi

Sağlık Bakanı Demircan hastane binalarını inceledi

Sağlık Bakanı Demircan hastane binalarını inceledi

Sağlık Bakanı Demircan hastane binalarını inceledi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim