• BIST 8733.32
  • Altın 2234.448
  • Dolar 32.3362
  • Euro 35.1042
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 6 °C
  • İzmir 13 °C

Sağlık Bakanı Demircan: "Deprem sonrası 358 vatandaşımız hastanelere başvurdu"

Sağlık Bakanı Demircan: "Deprem sonrası 358 vatandaşımız hastanelere başvurdu"
Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu ve Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, Bodrum açıklarında meydana gelen depremin ardında kente gelerek, incelemelerde...

Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu ve Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, Bodrum açıklarında meydana gelen depremin ardında kente gelerek, incelemelerde bulundu. Bakan Demircan, deprem sonrası hastanelere 358 vatandaşın başvuru yaptığını belirtti.

Muğla açıklarında saat 01.31'de meydana gelen depremin ardından Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu ve Sağlık Bakanı Ahmet Demircan da hemen kente geldi. Depremin oluşturduğu tahribatları yerinde inceleyen Çavuşoğlu ve Demircan, ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

"Artçı sarsıntılarla enerji boşalımı devam ediyor"

Depremin ilk dakikalarından AFAD'ın 10 dakika gibi bir süre içinde hemen harekete geçtiğini belirten Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, "Şükürler olsun ki depremin yıkıcı etkisi olmadığı gibi herhangi bir can kaybına da sebebiyet vermemiştir. AFAD depremin hemen akabinde Aydın, Afyon, Bursa ve Sakarya'dan ekiplerini göndermiştir, her türlü hazırlıklarımız yapılmıştır. Şu anda da artçı sarsıntılarla beraber mevcut enerjinin boşalması devam ediyor. Vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimiz iletiyorum. Devletimiz tüm kurumları ile vatandaşımızın yanındadır" diye konuştu.

Kos'ta ölenlerden biri Türk

Kos Adası'nda 2 kişinin hayatını kaybettiğini hatırlatan Çavuşoğlu, hayatını kaybedenlerden birinin Sinan Kurtoğlu isimli Türk olduğunu söyledi.

358 kişi hastanelere başvurdu

Sağlık Bakanı Ahmet Demircan ise "Deprem beraber yaşamak zorunda kaldığımız bir husus bizim için. Depremle birlikte yaşamanın şartlarını yerine getirmek bizim görevimizdir. Depremden sonra 358 kişi hastanelere başvurdu. Bunlardan 272 tanesi ambulansla hastaneye ulaştırdık. Diğerleri kendi imkanlarıyla hastaneye başvurdular. 3 tanesi kırık pelvis kırık, omurgada kırık ve ayak kemiğinde kırık var. Bunun dışında ciddi bir yaralanması olan vatandaşımız yok, gerekli müdahaleler yapıldı, takipleri yapılıyor" dedi.

"Bodrum'daki hastanemizin inşasını hızlandıracağız"

Muğla'ya ciddi sağlık yatırımları yaptıklarını anlatan Bakan Demircan, "Şu anda Muğla'da 500 yataklı devlet hastanemiz yüzde 99 aşamasında ve bitmek üzere. Bununla da yetinmeyeceğiz, Bodrum'un ihtiyacını da aşan sağlık yatırımlarını öne çekeceğiz. Ortaca'da 100 yataklı, yüzde 90 tamamlanmış durumda. Milas'ta bir hastanemiz yapılıyor. Bodrum'da da 150 yataklı hastanemiz başlamış ve bu olaydan sonra inşasını hızlandırmak ilk görevlerimizden" ifadelerini kullandı.

Sağlık Bakanı Demircan: "Deprem sonrası 358 vatandaşımız hastanelere başvurdu"

Sağlık Bakanı Demircan: "Deprem sonrası 358 vatandaşımız hastanelere başvurdu"

Sağlık Bakanı Demircan: "Deprem sonrası 358 vatandaşımız hastanelere başvurdu"

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim