• BIST 9909.34
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 28 °C
  • İzmir 25 °C

Safranbolu’da Vergi Haftası Kutlamaları

Safranbolu’da Vergi Haftası Kutlamaları
Vergi Haftası etkinlikleri kapsamında Safranbolu Vergi Dairesi Müdürü Kader Öztürk, Safranbolu Belediye Başkanı Necdet Aksoy'u makamında ziyaret etti.

Vergi Haftası etkinlikleri kapsamında Safranbolu Vergi Dairesi Müdürü Kader Öztürk, Safranbolu Belediye Başkanı Necdet Aksoy'u makamında ziyaret etti.

Atatürk Anıtına çelenk sunumu ile başlayan Vergi Haftası etkinlikleri kapsamında çeşitli programlar ve ziyaretler gerçekleştiren Safranbolu Vergi Dairesi Müdürü Kader Öztürk, Başkan Aksoy'u ziyaret etti.

Ziyarette konuşan Öztürk, 27 yıldır kamuoyunda vergi bilincini arttırmak amacıyla Vergi Haftasının kutlandığını belirterek, "

"Bunun bir haftaya sığdırılacak bir mevzu değil. Ancak bizler elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Özellikle gençlerimize yönelik faaliyetler yapmaya gayret gösteriyoruz. Toplumda vergi bilincini ne kadar arttırabilirsek ülkemizin daha da güzel olacağı kanaatindeyim. Yine bilindiği üzere vergi gelirleri bizim kamu harcamalarının yüzde 85'ini kapsıyor. Bu kadar önemli bir mevzu da bizler çeşitli nedenlerle duyarsız kalıyoruz. İnşallah bu Vergi Haftalarını vesile kılarak bu bilinci oluşturmaya çalışacağız" dedi.

Belediye Başkanı Aksoy, ise, toplumda verginin tabana yayılması halinde, gelir üzerinden direkt alınmaya başlandığı takdirde toplumun geleceğinin daha parlak bir hal alacağını söyleyerek, "Gelirden daha fazla tüketime endeksli bir gelir dağılımımız var. Bu da vergi ödeme hususundaki eksik bilinçlenmeden kaynaklanıyor. Gelir üzerindeki verginin tespiti çok kolay değil ve aktif bir denetim sistemi gerekiyor. Tabii ki her kasaya bir vergi memuru koymak da mümkün değil. Bunun yerine bilinci arttırmamız gerekmekte. Bu vesile ile de gelire endeksli vergi toplamayı başarabiliriz diye düşünüyorum.Bir Devletin güveni, huzuru ve istikrarı olursa, o devlet içerisinde yapılan her türlü ticaret, kazançlı ticaret haline gelir. Bu istikrarın korunabilmesi için de kamunun genel halkın memnuniyetinin üst düzeyde olması lazım. Örnek verecek olursak haziran seçimlerinde bir istikrar çıkmadı ve bu istikrarsızlıkta en fazla gelirlerin azalmasına sebebiyet verdi. Huzursuz bir iklimde hiç kimse bir şey yapamadı. Umarım bu dengeleri iyi oturturuz. İnşallah tüm yıl boyunca vergi bilincini arttıracak tedbirleri zamanında almamız lazım diye düşünüyorum. Bu bağlamda bizler Safranbolu Belediyesi olarak vergi Dairemiz ile el ele tutuşmaya hazırız. Nasıl kendi vergilerimizi tam zamanında yatırıyor isek, vatandaşlarımıza da bu hususta örnek olup bunu gündeme getiririz. Ben yıl boyunca vergide önemli bir tahsil oranına ulaşmanızda uzlaşmacı tavrınızın etkili olduğunu söylüyor Vergi Haftanızın hayırlara vesile olmasını diliyorum" dedi.

Safranbolu’da Vergi Haftası Kutlamaları

Safranbolu’da Vergi Haftası Kutlamaları

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim