• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 14 °C

Sabri Yirmibeşoğlu Foça'da toprağa verildi

Sabri Yirmibeşoğlu Foça'da toprağa verildi
Böbrek yetmezliği tedavisi gördüğü Haydarpaşa Gülhane Askeri Tıp Akademisi (GATA) Hastanesi'nde, 2 Ocak 2016 Cumartesi günü 88 yaşında yaşamını yitiren...

Böbrek yetmezliği tedavisi gördüğü Haydarpaşa Gülhane Askeri Tıp Akademisi (GATA) Hastanesi'nde, 2 Ocak 2016 Cumartesi günü 88 yaşında yaşamını yitiren eski Özel Harp Dairesi Başkanı emekli Orgeneral Sabri Yirmibeşoğlu'nun cenazesi, İzmir'in Foça ilçesinde toprağa verildi. Cenazeye katılan emekli Orgenaral Çetin Doğan, Yirmibeşoğlu'nun Türk Silahlı Kuvvetleri'nin yetiştirdiği ender değerlerden biri olduğunu belirterek, "Bir insanın bütün hayatını, kullandığı bir tek kelime, cümleyle özetleyemezsiniz." dedi.

Sabri Yirmibeşoğlu için dün de İstanbul'un Üsküdar ilçesindeki Selimiye Camisi'nde, öğle namazını müteakip cenaze namazı kılınmış, defnedilmek üzere Foça'ya gönderilmişti. Yirmibeşoğlu, buradaki Fatih Camisi'nde öğle namazını müteakip kılınan cenaze namazından sonra askerî törenle toprağa verildi. Cenaze namazına ailesi, yakınları, İzmir Valisi Mustafa Toprak, Ege Ordusu ve Garnizon Komutanı Abdullah Recep, Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, emekli Orgeneral Doğan, askerî erkân ve çok sayıda vatandaş katıldı. Kızı Gül Değirmenci ve torunları, camide taziyeleri kabul etti.

Silah arkadaşıyla ilgili düşüncelerini aktaran Çetin Doğan, şunları söyledi: "Sabri Paşa, Türk ordusunun yetiştirdiği ender değerlerden biridir. Hakkında çok spekülasyon yapıldı. Ben kendisiyle yurtdışında çalışma imkanı bulmuştum. Orada gördüğüm, tanıdığım kadarıyla altın kalpliydi, tertemiz bir yüreği vardı. Düşünceleriyle ülkesini sevmekten başka hiçbir şeyi olmayan bir insandı. İnsanlar tabii gelip geçici, sanıyorum ki Türk Silahlı Kuvvetleri içinde hoş seda bıraktığına inanıyorum. Bu arada şunu da belirteyim ki konuşmalarından bir iki cümle alıp bütünü görmezden gelerek hakkında çeşitli spekülasyonlar yapmış bulunanların, yanlış iş yaptıklarını düşünüyorum. Bir insanın bütün hayatını, kullandığı bir tek kelime, cümleyle özetleyemezsiniz. Özel Harp Dairesi ile özdeşleştiriliyor, halbuki kendisi burada sınırlı bir süre çalıştı. Ordu komutanlığında, Harekât Başkanlığı'nda bulundu. Silahlı Kuvvetler'in çeşitli kademelerinde görev yaptı ve her yaptığı görevde kendi kişiliğinin, üstün zekasının damgasını vurdu. Allah'tan rahmet diliyorum, yakınlarına sabırlar diliyorum. Ruhu şâd olsun."

Başkan Demirağ ise, "Çok değerli bir paşamızdı. Foça'da yetişmiş önemli kişilerden biriydi. Hem Foçamız'ın hem ülkemizin başı sağolsun. Yakınlarına sabır diliyorum." dedi. Kendisini şahsen tanıdığını belirten Demirağ, birçok kez sohbet etme imkanı bulduğunu söyledi.

Yirmibeşoğlu'nun Türk bayrağına sarılı tabutu, cenaze namazından sonra askerlerin omuzlarında top arabasına koyuldu. Bir süre burada taşındıktan sonra cenaze aracına koyularak götürüldüğü Eski Foça Şehir Mezarlığı'nda toprağa verildi. Meslektaşları, Yirmibeşoğlu'nu asker selamıyla uğurladı.

'6-7 EYLÜL OLAYLARI ÖZEL HARP İŞİ, MUHTEŞEM ÖRGÜTLENME" SÖZLERİYLE GÜNDEME GELMİŞTİ

12 Eylül 1980 askerî darbesi döneminde Kara Kuvvetleri Lojistik Başkanlığı, 1982-1983 yıllarında Millî Savunma Bakanlığı Müsteşar Yardımcılığı, 1983 yılında Ankara Sıkıyönetim Komutanlığı, 1984 yılında Genelkurmay Harekât Dairesi Başkanlığı görevlerinde bulunan Sabri Yirmibeşoğlu, 1986 yılında Erzincan'daki 3. Ordu Komutanlığı'na atandı. 1991 yılında emekliye sevk edilen Yirmibeşoğlu, katıldığı bir televizyon programında, "Halkın mukavemetini arttırmak için düşman yapmış gibi Kıbrıs'ta bir cami yaktık.", 6-7 Eylül olaylarına ilişkin olarak da, "6-7 Eylül, bir Özel Harp işidir ve muhteşem bir örgütlenmedir." sözleriyle gündeme gelmişti.

Sabri Yirmibeşoğlu Foça'da toprağa verildi

Sabri Yirmibeşoğlu Foça'da toprağa verildi

Sabri Yirmibeşoğlu Foça'da toprağa verildi

Sabri Yirmibeşoğlu Foça'da toprağa verildi

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim