• BIST 9916.77
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 27 °C
  • İzmir 24 °C

Sabri Çelebi gözaltına alındı

Gezi Parkı olayları sırasında eylemcilere pala ile saldıran Sabri Çelebi Atatürk Havalimanı’nda gözaltına alındı.
GEZİ Parkı olayları sırasında göstericilere elindeki "Zırh" tabir edilen bıçakla saldırarak biri polis iki kişiyi yaraladıktan sonra hakkında yakalama kararı çıkan Sabri Çelebi, dün gece Sabiha Gökçen Havalimanı’nda gözaltına alındı.
 
Olaydan sonra yakalanan Sabri Çelebi, önce serbest bırakılmış, Fas’a gitmesinin ardından hakkında yakalama kararı çıkarılmıştı. Sabri Çelebi’nin işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye çıkarılacağı öğrenildi.
 
Gezi parkı olayları sırasında Talimhane caddesi üzerinde gösteri yapan bir gruba elindeki "Zırh"tabir edilen bıçakla saldıran Sabri Çelebi, kendisini durdurmaya çalışan bir emniyet müdürünü yaralamış, bir kadın da Sabri Çelebi’nin tekmesinden kurtulamamıştı. Olaydan kısa süre sonra polis tarafından gözaltına alınan Sabri Çelebi, çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı. Ancak Savcılığın serbest bırakmaya yaptığı itirazın ardından Sabri Çelebi, hakkında tekrar yakalama kararı çıkarılmıştı. Polis Sabri Çelebi’yi yakalamak için tekrar harekete geçerken şüphelinin yakalama kararı çıkmadan bir gün önce Atatürk Havalimanından eşi ve çocuğuyla birlikte Fas’a gittiği belirlenmişti. Fas’tan yaptığı açıklamalarda mutlaka Türkiye’ye geri döneceğini söyleyen Sabri Çelebi, bugüne kadar beklenen uçaklardan çıkmamıştı.
 
Sabiha Gökçen havalimanında Fas’tan gelen bir uçaktan indiği öğrenilen Sabri Çelebi,, kontrol noktasında bulunan polisler tarafından hakkındaki yakalama kararı gereği gözaltına alındı. Havalimanında işlemleri tamamlandıktan sonra Asayiş Şube Müdürlüğüne getirilen Sabri Çelebi, geceyi Cinayet Büro Amirliğinde geçirdi. Sabri Çelebi’nin hakkında yakalama kararı olduğu için ifadesinin alınmayacağı saat 13.00’de Çağlayan Adalet Sarayına gönderileceği öğrenildi.
 
untitled-32.20130829145747.jpg
 
untitled-33.20130829145800.jpg
 
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim