• BIST 8807.72
  • Altın 2238.898
  • Dolar 32.338
  • Euro 35.0747
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 16 °C

Sabahattin Zaim SAÜ’de Anıldı

Sabahattin Zaim SAÜ’de Anıldı
Sakarya Üniversitesi'nde Yükseköğretim Kredi ve Yurtlar Kurumu'nca düzenlenen Çınaraltı Gençlik Söyleşileri kapsamında Sabahattin Zaim'i anma programı...

Sakarya Üniversitesi'nde Yükseköğretim Kredi ve Yurtlar Kurumu'nca düzenlenen Çınaraltı Gençlik Söyleşileri kapsamında Sabahattin Zaim'i anma programı düzenlendi.

SAÜ Hukuk Fakültesi'nde "Vefa Günleri" başlığı altında gerçekleştirilen programın moderatörlüğünü SAÜ Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas yaptı. Akademiyenlerin ve öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği programın konuşmacıları ise Siyasal Bilgiler Fakültesi öğretim üyesi Sami Güçlü ile Sabahattin Zaim'in oğlu ve İTÜ öğretim üyesi Prof. Dr. Selim Zaim'di. Programın açılışında SAÜ İktisadi ve idari Bilimler Fakültesi'nin kuruluşunda da görev alan ve öğretim üyeliği yapan Sabahattin Zaim'in hayatını anlatan belgesel izlettirildi.

Rektör Prof. Dr. Muzaffer Elmas, Sabahattin Zaim ile 1970'lerde öğrenciliği döneminde tanıştığını belirterek, "Sakarya Üniversitesi'nin kuruluşunda birlikte çalışma fırsatımız oldu. Hepimizin çok ihtiyaç duyduğu insan tipiydi. Dünyada pek çok iş yapıyoruz, pek çok karar veriyoruz. O, her işin güler yüzle ve sevecen bir tavırla yapılabileceğini bizlere gösterdi" ifadelerini kullandı. Sabahattin Zaim'in oğlu Selim Zaim ise babası ile ilgili bazı anekdotlar anlattı. Konuşmasına babasının akademik yönünü değil, kişiliğini anlatmak istediğini belirterek başlayan Zaim, "Babam dindar ve vatanına çok düşkün bir insandı. Ailenin bir arada olmasına çok önem verirdi. İstişare konusunu önemserdi. Kararlarımızda bize düşüncelerini hiçbir şekilde empoze etmezdi. Hayati ve önemli bir karar alınacak olsa bile konuyu tartışmaya açar, kendi fikirlerini söyler, kararı bize bırakırdı. Birçok konuda biz de onunla istişare etme fırsatı bulurduk. Bütün hedefi güzel insan yetiştirmekti. Hayatını insan yetiştirmeye adamıştı. Kafası çok berrak bir insandı. Kırmızı çizgileri çok netti. O çizgiye girdiğiniz anda karşınıza başka bir insan çıkardı. Anlayışlı ve dönemine göre oldukça açık fikirli bir insandı" dedi.

Siyasal Bilgiler Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Sami Güçlü ise Sabahattin Zaim'in çalışma ekonomisi alanında çok iyi bir nitelik seviyesine ulaştığını kaydederek, "Dünyada hayatı yaşanabilir yapmak istiyorsanız, bir ideale sahip olacaksınız. Sabahattin Zaim hoca bunlara sahipti. Bir ideali vardı. O idealin peşinde koştu. Kitapları 1980'lerin sonuna kadar Türkiye'de ders kitabı olarak okutuldu" dedi.

İyi insanlarla karşılaşmanın ve onlardan tecrübeler kazanmanın kolay bir iş olmadığını söyleyen Prof. Dr. Güçlü, sözlerini şöyle sürdürdü: "Büyük nezaket sahibi bir insan, bir beyefendiydi. Türk tarihini, kültürünü ve bir medeniyete sahip olduğumuzun farkında ve bunun tekrar inşa edilmesi gerektiğini hiç unutmayan birisiydi. Son derece hoşgörülü ve tahammül sahibiydi. Olaylara, gelişmelere karşı bakışı hiçbir zaman karamsar olmadı. Bize yansıttığı en önemli özelliklerinden birisi buydu. En ümitsiz görünen anlarda bile tebessümünü hiç kaybetmedi" şeklinde konuştu.

Sabahattin Zaim SAÜ’de Anıldı

Sabahattin Zaim SAÜ’de Anıldı

Sabahattin Zaim SAÜ’de Anıldı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim