• BIST 8718.11
  • Altın 2246.154
  • Dolar 32.3335
  • Euro 35.1959
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 2 °C
  • İzmir 7 °C

Saadet Partisin’den Büyük Kudüs Mitingine davet

Saadet Partisin’den Büyük Kudüs Mitingine davet
Saadet Partisi Balıkesir İl Başkanı Ahmet Balaban düzenlediği basın toplantısında İsrail'in Mescid-i Aksa merkezli olarak Filistin'de gerçekleştirdiği...

Saadet Partisi Balıkesir İl Başkanı Ahmet Balaban düzenlediği basın toplantısında İsrail'in Mescid-i Aksa merkezli olarak Filistin'de gerçekleştirdiği zulümleri kınadıklarını ifade etti. Başkan Balaban tüm Balıkesirlileri 30 Temmuz Pazar günü saat 17.00'de İstanbul Yenikapı'da düzenlenecek olan Büyük Kudüs Mitingine davet etti.

Saadet Partisi Balıkesir İl Başkanı Ahmet Balaban düzenlediği basın toplantısında İsrail'in Mescid-i Aksa'da gerçekleştirdiği zulümleri kınayarak " Müslümanların ilk kıblesi olan Mescid-i Aksa, tarihinde hiç olmadığı kadar hüzünlü ve yalnız günler yaşıyor. İşgalci siyonist İsrail, Müslümanların kutsallarına pervasızca saldırmaktan çekinmiyor. İslam aleminin başsızlığından ve bölgedeki kargaşadan cesaret alan Siyonist İsrail, BOP projesinde olduğu gibi Filistin ve Kudüs meselesinde de kendi lehine adımlar atıyor. Bir gün Mescid-i Aksa'da ezanı yasaklıyor, bir gün namaz kılmayı yasaklıyor. Mescid-i Aksa'ya girmek isteyen Müslümanların üzerine ateş açıyor, Filistinli mücahit kardeşlerimizi şehit ediyor"dedi.

Sırtımızı Kudüse dönmeyeceğiz

Başkan Balaban, Saadet Partisi olarak işgalci İsrail'in varlığını asla kabul etmeyeceklerini ve İsrail'le yapılan anlaşmaları asla meşru görmeyeceklerini belirterek "Ayrıca, Kudüs için ayağa kalkmak ve zalime karşı dur demek, sadece Filistin'lilerin ve Arapların değil, yeryüzündeki tüm İslam ümmetinin üzerine vazifedir. Dünya sussa da, batı dönse de sırtını; biz susmayacağız, sırtımızı dönmeyeceğiz Kudüs'e. Türkiye, Kudüs'e coğrafya olarak uzak olabilir. Ama inanç olarak, ruh olarak Kudüs'e çok yakındır. Mescid-i Aksa'ya o kadar yakındır ki Türkiye, tarih boyunca Aksa'yı hep kendi iç meselesi olarak görmüştür. Bu gün de öyle görüyor ve kardeşlik vazifemizi yerine getirmek için harekete geçiyoruz. Siyonist İsrail'in Kudüs, Mescid-i Aksa ve Gazze'de yaptığı zulümleri tel'in etmek için, hangi siyasi görüşten olursa olsun 80 milyon vatan evladının Filistin'in yanında olduğunu göstermek için, 30 Temmuz Pazar günü saat 17.00 de İstanbul Yenikapı'da "Büyük Kudüs Mitingi" tertip etmiş bulunuyoruz. Ağlarken Filistin, Kudüs'te yürekler tutsakken, Mescid-i Aksa kuşatma altındayken, Müslümanların yapılanlara kayıtsız kalamayacağını düşünüyoruz. Siyonist İsrail'in bu pervasızlığına dur diyecek iradeye sahibiz ve bu duruşumuzu, güçten anlayanlara gücümüzü göstermek için meydana inme vaktidir" şeklinde konuştu.

Saadet Partisin’den Büyük Kudüs Mitingine davet

Saadet Partisin’den Büyük Kudüs Mitingine davet

Saadet Partisin’den Büyük Kudüs Mitingine davet

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim