• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 17 °C

Saadet Partisi Fotoğraf Sergisi Açtı

Saadet Partisi Fotoğraf Sergisi Açtı
Saadet Parti Niğde Kadın Kolları Başkanı Mehtap Yılmaz, çevre ülkelerde yaşanan savaşları anlatan fotoğraf sergisi açtı.

Saadet Parti Niğde Kadın Kolları Başkanı Mehtap Yılmaz, çevre ülkelerde yaşanan savaşları anlatan fotoğraf sergisi açtı.

Niğde Belediyesi önünde açılan sergide ülkelerde yaşanan savaş hallerini ve ülkemizde asker ve polislerin çatışma alanlarından çekilen fotoğrafların sergisine Niğdeli vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Sergi öncesi basın açıklaması yapan Saadet Parti Niğde Kadın Kolları Başkanı Mehtap Yılmaz, "Milyonlarca insan İsrail bombaları ve askerleri tarafından ölüyor. Neden sizin çocuklarınız Suriyeli, Filistinli, Afganistanlı herhangi bir çocuk farklı olsun. Tüm bunların sebebinin ilahi hakikat değil de temelleri zayıf bir sistemin getirisi olduğunu, kısıtlı bir zihnin hukuk kurallarından kaynaklandığını unutmamamız gerekir." dedi.

İslam, barış ve kardeşlikten huzurdan başka bir şeyi tavsiye etmemiştir diyen Yılmaz, " Ancak beşeri sistemlerin hukuk ve huzur arayışları hep sahte, yanlış ve eksik olmuş dünyaya kan ve göz yaşından başka hiçbir şey getirmemiştir. Bugün dünyanın 80 ayrı yerinde işgal, çatışma ve iç savaş vardır. 100 binlerce çocuk mermilerin ve bombaların hedefi olmuştur. Bakının sadece Suriye de 102 bin 595 kişinin kayıplara geçti ifade edilirken, savaştan kaçıp başka ülkelere göç eden insanlarının sayısının da 4 milyon olduğuna dikkat çekildi. Suriye'de yerini terk edip başka şehirlere göç edenlerin sayısı 8 milyon 180 bin olarak açıklanırken, savaştan toplam etkilenen insan sayısının 12 milyon 738 kişi olarak belirlendi. Suriye savaşının yeni bilançosuna göre 470 bin kişi öldü, 1,9 milyon kişi yaralandı. Ölümler ve göçler nedeniyle ülke nüfusu yüzde 21 azaldı. Daha Filistin'den, Irak'tan, Afganistan'dan, Bosna'dan, Patani'den, Arakan'dan ve Uygur Türklerinden ve Türkiye'den bahsetmedim bile. Bakınız bu ateş bizi sarıyor. Son 5 ayda 5 büyük patlama yaşadık 198 vatandaşımızı kaybettik. Ayrıca son 8 ayda verdiğimiz şehit sayısı 330'u geçti. Bunların başlıca iki sebebi var, bunlardan biri İslam dünyasının dağınık ve perişan halidir. İkinci sebebi ise iktisadi, askeri ve siyasi gücü elinde bulunduran Küresel Emperyalistlerin bencil, tarafgir ve zalim tutumlarıdır. Aslında problem emperyalistlerin sahip olduğu güç değil, bizim içine düştüğümüz zafiyettir." diye konuştu.

Haklı olmanın yetmediğini ve güçlü olmanın gerektiğini belirten Yılmaz; " teröre karşı mücadele de Saadet Partisi olarak bütün gücümüzle iktidarın yanındayız. Terörün arkasındaki üst aklı, finansal desteği ve küresel güçleri cesurca deşifre edecek bir duruşu ortaya koydukları takdirde yine Saadet Partisi olarak bütün gücümüzle iktidarın yanlarındayız. Bütün siyasi partilerin, iş çevrelerin, STK'ların ve güvenlik uzmanlarının katıldığı "Teröre Karşı Milli Birlik ve İstişare Toplantısı" yapalım. Hem birlik ve beraberliğimizi gösterelim, hem de neler yapılabileceğini samimiyetle tartışalım. İslam devletleri arasındaki ekonomik, siyasi ve kültürel ilişkileri geliştirelim. Özellikle Prof. Dr. Necmeddin Erbakan hocamızın kurduğu D-8'leri aktif hale getirelim. Bunlar er yada geç gerçekleştirilecek. Bugün bunu hayal olarak görenler, İslam Birliği kurulduğunda, yeni bir dünya kurulduğunda mahcup olacaklardır." şeklinde konuştu.

Basın açıklamasından sonra Niğde Belediye Kent meydanına açılan fotoğraf sergisi gezildi.

Saadet Partisi Fotoğraf Sergisi Açtı

Saadet Partisi Fotoğraf Sergisi Açtı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim