• BIST 9783.16
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 18 °C

Saadet Partili Gençler, Yeşilay Haftası Nedeniyle Bildiri Yayınladı

Saadet Partili Gençler, Yeşilay Haftası Nedeniyle Bildiri Yayınladı
Yeşilay Haftası nedeniyle bildiri yayınlayan Saadet Partisi İzmir Gençlik Kolları, 110 bin insanın sigara nedeniyle hayatını kaybettiğini belirterek "Türkiye'nin...

Yeşilay Haftası nedeniyle bildiri yayınlayan Saadet Partisi İzmir Gençlik Kolları, 110 bin insanın sigara nedeniyle hayatını kaybettiğini belirterek "Türkiye'nin uyuşturucu ve sigaradan kaybı, savaştan beter" dedi.

Saadet Partisi İzmir Gençlik Kolları, Yeşilay Haftası nedeniyle bildiri yayınladı. Yayınlanan bildiride, "Sigara üretiminde dünyada 7. sırada yer alan ülkemiz, 2.72 milyar Dolar ekonomik kayba uğruyor ve 110 bin insanını zamansız ve erken toprağa veriyor" denildi. Saadet Partisi İzmir Gençlik Kolları, halkı alkol, sigara ve uyuşturucu gibi maddelerden korumak için Anayasa'da açık hükümlere yer verilmesi çağrısında bulundu.

Gençlik kolları adına açıklama yapan Saadet Partisi İzmir Gençlik Kolları Başkanı Sefa Bilal Yıldız, "Yeni Anayasa çalışmalarının gündemde olduğu bugünlerde mevcut Anayasa'ya baktığımızda 58. maddenin ikinci kısmındaki ödevler; alkolizm, uyuşturucu bağımlılığı, suçluluk, kumar gibi temelde bazı olumsuz durumlardan gençlerin korunması noktasında ilk başta makul sayılabilecek bir içeriğe yer vermiştir. Ancak bugün 1982 Anayasası'nda en çok ihlal edilen düzenleme olarak göze çarpmaktadır. Anayasa maddesinde geçen "alkol düşkünlüğünden koruma" ifadesi ile alkol tüketiminin düşkünlüğe varmayan boyutu anayasal açıdan serbest bırakılmış olup madde kendi içinde çelişmektedir. Alkol tüketiminin azı ile başlayan durum sorunlu görülmezken düşkünlük haline gelme halinde devletin gençliği korunması ödevi devreye girmektedir. Ancak düşkünlük boyutuna vardıktan sonra gençliğin korunmasından değil tedavisinden bahsedilebilir. Dolayısıyla alkol boyutundaki bu düzenleme oldukça sorunludur" dedi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim